ضرورت توسعه ی کارآفرینی در بخش اکوتوریسم و گردشگری صنعتی در مناطق روستایی (مطالعه موردی: عسلویه وروستاهای اطراف آن)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: NTGCE02_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت گردشگری دانشگاه سمنان

امین بیدختی

دانشیار دانشگاه سمنان

لیلا وثوقی

استادیار دانشگاه سمنان

چکیده

امروزه در اکثر کشورهای مختلف توجه خاصی به کارآفرینی و کارآفرینان می شود و تقویت کارآفرینی و ایجاد بستر مناسب برای توسعه آن از ابزار پیشرفت اقتصادی کشورها و به ویزه کشورهای درحال توسعه به شمار می آید. یکی از فرصت های جدید اقتصادی که به دلیل نیازهای جهانی به شدت در حال رشد و گسترش می باشد، صنعت توریسم می باشد و دو گونهاز انواع گردشگری، اکوتوریسم و گردشگری صنعتی می باشد. در این راستاف عسلویه و نقاط روستایی آن به دلیل برخورداری از پتانسیل های بالا در ابعاد مختلف بومی، طبیعی، محیط بکرف کشاورزی، دامداری، حیات وحش، مناطق حفاظت شده، جنگل ها و کوه ها، رودها، شرکت های پتروشیمی، مجتمع نفت و گاز پارس جنوبی، منطقه ی ویژه ی اقتصادی پارس جنوبی و ... می توانند به عنوان یکی از کانون های اکوتوریسم و گردشگری صنعتی باشند. موضوع تحقیق ضرورت توسعه ی کارآفرینی در بخش اکوتوریسم و گردشگری صنعتی عسلویه و روستاهای اطراف آن می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ضرورت توسعه ی کارآفرینی در بخش اکوتوریسم و گردشگری صنعتی عسلویه و روستاهای اطراف آن به منظور خارج شدن از اقتصاد تک محصولی می باشد. نوع تحقیق توصیفی- همبستگی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه و مطالعات میدانی و کتابخانه ای و روش تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS می باشد. نتایج حاکی از آن است که با بهبود توسعه کارآفرینی در عسلویه و مناطق روستایی عسلویه میزان توسعه اکوتوریسم و گردشگری صنعتی در این منطقه بهبود می یابد و بالعکس که این قضیه در پیشبرد اهداف و روند کاری توسعه پایدار منطقه مؤثر می باشد و زمینه اشتغال بیشتر را برای جوانان فراهم کرده و اقتصاد این منطقه را از تک محصولی بودن خارج می کند.

کلیدواژه ها

پژوهش، کارآفرینی، اکوتوریسم، گردشگری، صنعتی، عسلویه و روستاهای اطراف آن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.