بررسی ارتباط چاقی و وضعیت اقتصادی- اجتماعی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی لرستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش علمی دانشجویان علوم تغذیه
  • کد COI اختصاصی: NSSC01_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

م حاتمی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

ک موسوی

کارشناس تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، لرستان، ایران

م مردانی

استاد دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، لرستان، ایران

چکیده

مقدمه: امروزه چاقی به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات سلامت عمومی به طور گسترده در کل جهان افزایش یافته است و یکی از عواقب نامطلوب تغییر در رفتار و شیوه زندگی است. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی ارتباط چاقی و برخی عوامل اقتصادی اجتماعی مرتبط با آن در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود.روش: مطالعه حاضر یک مطالعه بررسی مقطعی بود، جامعه مورد بررسی در این مطالعه را کلیه دانشجویان دختر شاغل به تحصیل دانشگاه علوم پزشکی لرستان که ساکن خوابگاه های دانشجویی بودند تشکیل دادند، نمونه گیری به صورت تلفیقی از نمونه گیری طبقه ای، خوشه ای چند مرحله ای و در دسترس مورد استفاده قرار گرفت .یافته ها: یافته های حاصل از پژوهش نشان دادند که اکثر افراد مورد مطالعه (80 درصد) از نظر شاخص توده بدنی نرمال ،13.9 درصد دارای اضافه وزن ،4.8 درصد لاغر و 1.3 درصد چاق بودند. متوسط نمایه توده بدن در مطالعه حاضر 22.76 ± 2.54 می باشد. طبق نتایج پژوهش حاضر شیوع چاقی با بعد خانوار و میزان فعالیت بدنی، رتبه تولد، میزان تحصیلات پدر رابطه معنی دار داشت. از بین شاخص های مورد بررسی وضعیت تأهل، سن، مقطع تحصیلی، تحصیلات مادر، شغل پدر، شغل مادر، درآمد، وضعیت سکونت اعم از شهری و روستایی، زیربنای منزل و وضعیت امکانات رفاهی ارتباط معنی داری را با شیوع چاقی نشان نداد.نتیجه گیری: به طور کلی در مطالعه حاضر با بهبود وضعیت اقتصادی اجتماعی شیوع چاقی کاهش یافت. شیوه زندگی نامناسب و پایین بودن سطح آمادگی جسمانی به عنوان عوامل مؤثر بر شیوع چاقی و اضافه وزن معرفی شدند و به نظر می رسد افزایش آگاهی عمومی در مورد اصلاح شیوه زندگی و انجام فعالیت های ورزشی منظم از جمله مهم ترین راهکارها برای پیشگیری و کنترل چاقی و اضافه وزن می باشد.

کلیدواژه ها

چاقی، شاخص توده بدنی، وضعیت اقتصادی – اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.