بررسی قابلیت های نوین شبکه های اجتماعی در توسعه تحقیقات بازاریابی با استفاده از روش نگاشت شناختی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات بازاریابی
  • کد COI اختصاصی: MKTRCONF02_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله تولائی

دکتری مدیریت تولید و عملیات، عضو هیأت علمی و استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی، ایران

الهه محمدی

دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی، ایران

نیما خطیبی

دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی، ایران

چکیده

هدف اصلی از تحقیق حاضر مطالعه و بررسی قابلیت های نوین شبکه های اجتماعی در جهت توسعه فعالیت های تحقیقات بازاریابی است. امروزه اجرای بازاریابی اثربخش، تنها بر اساس فعالیت های موثر تحقیقات بازاریابی میسر می گردد. در واقع، فعالیت های تحقیقات بازاریابی در خصوص جمع آوری، پردازش و تجزیه و تحلیل اطلاعات سهم بسزایی در اطلاع رسانی و تقویت بازاریابی ایفا می کند و موجب اثربخشی بیش تر تبلیغات و توسعه محصولات شرکت های تولیدی و خدماتی می گردد. همچنین این اطلاعات در توسعه محصولات، ورود به بازار های جدید و سایر موارد مشابه مورد بررسی قرار می گیرد. بنابراین اطلاعاتی که از تحقیقات بازاریابی بدست می آید تنها اطلاعات عمومی نیستند، بلکه این تحقیقات باید بتواند راهنمای مدیران در تصمیم گیری های استراتژیک شرکت ها نیز باشد. از همین رو قابلیت های نوین شبکه های اجتماعی در زمینه برقراری ارتباطات تعاملی میان کاربران مختلف در سراسر دنیا می تواند به توسعه تحقیقات بازاریابی کمک شایانی نماید. لذا تحقیق حاضر که از نظر نوع هدف کاربردی است، با روش توصیفی-پیمایشی به دنبال پی بردن به این قابلیت ها صورت پذیرفته است. همچنین به منظور تحلیل یافته ها و ارائه مدل مفهومی تحقیق، از روش نگاشت شناختی معنایی استفاده شده است. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد شبکه های اجتماعی از طریق چهار بعد ارتباط با ذی نفعان، جمع آوری اطلاعات و محتوا، برنامه ریزی تحقیقات، تعیین معیار سنجش عملکرد تحقیقات می تواند باعث توسعه تحقیقات بازاریابی گردد.

کلیدواژه ها

بازاریابی، تحقیقات بازاریابی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، شبکه های اجتماعی، فروش محصول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.