تعیین فاصله عبور بحرانی با استفاده از مدل لوجیت در بریدگی های شهری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU03_1500
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج برگ گل

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان

محمدصادق شیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشگاه گیلان

مرتضی عراقی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه بیرجند

چکیده

در طراحی و زمانبندی تقاطعهای چراغدار گاهی گردشبهچپها در تقاطع ممنوع شده و این حرکات به نزدیکترین بریدگی منتقل میگردد. با وجود چاپ نسخههای مختلف کتاب راهنمای ظرفیت راهها طی شش دهه گذشته، راهنمایی جهت تعیین ظرفیت بریدگیها ارائه نشده است. ازاینرو اطلاع از ظرفیت بریدگیها میتواند کمک مؤثری به طراحی تقاطعهای چراغدار نیز بنماید. ظرفیت بریدگیها بهمانند ظرفیت تقاطعهای بدون چراغ تابع وجود فاصله عبور مناسب است.مدل لوجیت، یک مدل احتمالاتی بوده که اساساً یک مدل رگرسیون خطی وزنی است. در این پژوهش با استفاده از پیاده سازی فیلم های ضبط شده دوربین های نظارت تصویری مشهد، داده های ورودی مورد نیاز مدل لوجیت به دست آمده و با به کارگیری این مدل پارامترهای مختلف آن تعیین گردیدند. با در نظر گرفتن احتمال 05 درصد برای پذیرشفواصل عبور توسط رانندگان، مقدار فاصله عبور بحرانی برای بریدگی های شهری با این شرایط به دست آمد. مقادیر 2/79تا3/82 ثانیه تخمین زده شد. با مقایسه مقادیر به دست آمده با مقادیر متداول جهانی و همچنین سایر مطالعات ملی مشاهده شد که مقادیر به دست آمده برای شهر مشهد پایین تر از سایر مقادیر بوده که حاکی از ریسک پذیر بودن رانندگان می باشد لذا تمهیدات ایمنی و بازنگری در شرایط و محل بریدگی ها بایستی مدنظر قرار گیرد. مقدار فاصله عبور پیشنهادی برای بریدگی های شهری مشهد نیز 3/3 ثانیه پیشنهاد می گردد

کلیدواژه ها

فاصله عبور بحرانی، مدل لوجیت، بریدگی شهری، مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.