طراحی بهینه زاویه و آزیموت دهانه چاه برای به حداقل رساندن مشکلات ناشی از پایداری در چاه های جهت دار در میدان نفتی شمال غرب اهواز سازند سروک

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 390

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

OGPCONF01_128

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

چکیده مقاله:

ناپایداری دیواره چاه و نهایتاً ریزش و از دست دادن چاه موجب تحمل هزینه های زیادی و تأخیر در عملیات تولید شده ومی تواند اقتصادی بودن طرح را زیر سوال ببرد. لذا تحلیل پایداری و پیش بینی آن نقش مهمی را در بهره وری و موفقیتآمیز بودن پروژه ایفا می کند. از جمله پارامتر های موثر در پایداری چاه می توان به مسیر حفاری، مقادیرو جهت تنش های برجا، خصوصیات ژئومکانیکی تشکیلات سنگی، فشار سیال سازندو خواص آن اشاره نمود. هدف از این تحقیق طراحی بهینه زاویه و آزیموت چاه های جهت دار می باشد. که به این منظور از نرم افزار Flac 3D استفاده شد. در این راستا مطالعه ای از مواردی در خصوص طراحی بهینه زاویه و آزیموت چاه های جهت دار میدان نفتی شمال غرب اهواز در سازند سروک انجام پذیرفت. مدل سازی ها برای دامنه گسترده ای از زاویه ها در نقطه انحراف دوم با زاویه های 0,10,20وازیموتهای 90و75و60و45و30و15و0 انجام گرفت هم چنین نتایج تحلیل ها نشان داد که در سازند سروک در نقطه انحراف دوم پایدار ترین حالت با زاویه و آزیموت صفر و ناپایدارترین حالت با زاویه 02 درجه و آزیموت 02 درجه است.

نویسندگان

علی گودرزی

کارشناسی ارشد نفت دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران

آرش ابراهیم آبادی

استادیار دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

محمدجواد نبوی زاده

استادیار دانشکده نفت دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران

کاوه آهنگری

استادیار دانشکده معدن دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :