گرایش های سیاسی اجتماعی سید قطب مفسر فی ظلال القرآن
محل انتشار: اولین کنگره بین المللی حکمت ناب
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,558
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HEKMATENAB01_012
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395
چکیده مقاله:
سید قطب، در یکی از روستاهای استان اسیوط مصر، پا به عرصه وجودگذاشت . او پیوسته قلم را در راه شناخت اسلام و خدمت به جامعه انسانی به کار برده است و شمع وجود خویش را در راه رضایت الله گداخته است و در زمینه های مختلف ادبی و تربیتی و سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فلسفی و دینی به نوشتن پرداخته است . سید قطب رویکردی جهان بینانه به اسلام داشت و به صراحت به ماهیت اندیشه خود اشاره کرده است.او اسلام را به مثابه آیین جهان بینی آن طرح و از آن دفاع می کرد. محور اصلی اندیشه های سیاسی - اجتماعی سید قطب ایجاد حکومت الهی برمبنای قوانین اسلام بود. به همین علت هم، استکبار و استعمار ستیزی را همواره قدم اول استقلال و ایجاد حکومت اسلامی می دانست. با توجه به این موضوع، ما در این نوشتار به چند محور اصلی اندیشه های سیاسی اجتماعی سید قطب از جمله غرب ستیزی، حاکمیت اسلام، جهاد و.....و همکاری وی با اخوان المسلمین پرداخته ایم.
نویسندگان
فریبا خاقانی
کارشناسی ارشد . دانشکده الهیات ، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، ایران- کتابخانه الغدیر،اداره کل استان آذربایجان شرقی،نهادکتابخانه های عمومی کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :