بررسی راههای کاهش ودرمان پرخوری عصبی در یک دانش آموزدختر با نیازهای ویژه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره علمی پژوهشی سراسری توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی،جامعه شناسی و علوم فرهنگی اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF02_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اسماعیل نژاد

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، اداره آموزش و پرورش ناحیه 2، اصفهان، ایران

توران نصیری

کارشناس آموزش ابتدایی ، اداره آموزش و پرورش ناحیه 4 ، اصفهان ، ایران

فرناز اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد خوراسگان، اصفهان، ایران

چکیده

اختلال پرخوری عصبی یکی از رایج ترین اختلالات در دانش آموزان مدرسه رو و سایر آحاد جامعه می باشد.. پرخوری عصبی بیشتردر کودکی شروع شده و احتمال بروز این اختلال در نوجوانی کمتراست حدود 90 درصد بیماران پرخور عصبی را زنان یا دخترانتشکیل می دهند. شیوع پر خوری عصبی بین 1 تا 2 درصد در جنس مؤنث تخمین زده می شود. ایناختلال با استفاده از روشهای رفتاری ، روان درمانی و دارو درمانی، قابل کنترل و اصلاح می باشد. هدف از مقاله اقدام پژوهی حاضرمی باشد. روش مورد استفاده در این » بررسی راههای کاهش ودرمان پرخوری عصبی در یک دانش آموز دختر با نیازهای ویژه «پژوهش مطالعه موردی )مورد منفرد( بوده و در این نوع پژوهش عملی، پاداش و تقویت، نقش متغیر مستقل را ایفا نموده و رفتارخوردن در دانش آموز، نقش متغیر وابسته را بازی می کند. با عنایت به نوع مشکل رفتاری کیس و به منظور پیشگیری از پیامدهایجانبی آن مثل چاقی در فرد و مثل بدآموزی و بی نظمی و عدم رعایت مقررات کلاس درس توسط دانش آموزمربوطه، درصدد برآمدمتا علل وعوامل رفتارپرخوری کیس را شناسایی و مطالعه نموده و به دنبال راهکارهای مناسبی برای چاره جویی این معضل باشم. بااستفاده از روش طرح تشویقی مدرسه و پاداش، برنامه اصلاح رفتار و کنترل رژیم غذایی کیس در منزل و مدرسه و شرکت درفعالیت های پرورشی، بر رفتار دانش آموزم نظارت خود را اعمال نمودم. یافته های پژوهش با مقایسه شرایط کیس قبل و بعد از اجرایبرنامه اصلاح رفتار و با اتکاء به مشاهدات شخصی، دریافت گزارشات واصله از همکاران، دانش آموزان درمدرسه و والدین او در منزل،تفاوت معناداری را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

اختلال پرخوری عصبی، پاداش، اندازه گیری رفتار، برنامه اصلاح رفتار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.