تحلیل و ارزیابی شرایط آسایش انسانی در شهرستان سقز با استفاده از شاخص های زیست اقلیمی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود احمدی

استادیار اقلیم شناسی دانشگاه شهید بهشتی

سیداسعد حسینی

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

محمد آزادی مبارکی

دانشجوی دکتری آب و هواشناسی شهری دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

بررسی و ارزیابی شرایط زیست اقلیمی انسانی، ابزار مناسبی برای برنامه ریزی های محیطی در یک منطقه به ویژه فعالیت های توسعه ای و عمرانی در زمینه های مختلف از جمله شهرسازی و معماری، گردشگری، بهداشت و سلامت به شمار می آید. آسایش انسان در محیط طبیعی ارتباط مستقیمی با شرایط اقلیمی در یک منطقه دارد. در این پژوهش، شرایط آسایش زیست اقلیمی انسانی شهرستان سقز با استفاده از داده های اقلیمی 26 ساله (2010-1985) ایستگاه سینوپتیک سقز و با بهره گیری از شاخص های زیست اقلیمی ماهانی، ترجونگ، بیکر، فشار عصبی، سوزباد و دمای مؤثر در ماه های مختلف سال جهت تعیین ماه های مطلوب از نظر آسایش فیزیولوژی انسان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان می دهد که در طول سالف طیف وسیعی از شرایط بیوکلیمایی از گرم تا بسیار خنک و سرد در منطقه حاکم است و به ترتیب، ماه های می، ژوئن، سپتامبر و ا کتبر (خرداد، اردیبهشت، شهریور و مهر) از بیشترین فراوانی مطلوبیت آسایش اقلیمی در میان شاخص های مختلف زیست اقلیمی برخوردارند. بنابراین فعالیت های توسعه ای متأثر از شرایط اقلیمی می تواند به ترتیب اولویت های ذکر شده در این ماه ها برنامه ریزی و اجرا گردند. از نتایج حاصل از این بررسی می توان در زمینه های مختلف عمران و توسعه ی شهری، گردشگری، معماری همساز با اقلیم، بهداشت و سلامت انسانی، پزشکی و مسائل مربوط به مکانیابی بهینه ی احداث واحدهای بیمارستانی، آسایشگاهی و تفرجگاهی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

آسایش انسانی، ارزیابی، زیست اقلیم، سقز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.