الگویابی سرمایه اجتماعی سازمانی بر آوا و سکوت سازمانی با توجه به نقش میانجی سهل انگاری اجتماعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NDMCONFT03_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرارسلان بساطی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

الهام کاویانی

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

فرامرز ملکیان

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

مریم اسلام پناه

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

چکیده

هدف کلی این پژوهش الگویابی سرمایه اجتماعی سازمانی بر آوا و سکوت سازمانی و نقش میانجی سهل انگاری اجتماعی می باشد. روش پژوهش توصیفی و همبستگی عل ی است. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه ی کارکنان سازمان آموزش و پرورش استان کرمانشاه که تعدادآنها در زمان اجرای پژوهش 024 نفر محاسبه شد. جهت انتخاب نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان ) 0794 ( تعداد 240 نفر بااستفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش جهت گردآوری داده ها شامل چهار پرسشنامه ی سرمایه اجتماعی سازمانی ناهاپیت و گوشال ) 0771 (، آوای سازمانی وان داین و همکاران ) 2442 (، سکوت سازمانی وان داین و همکاران ) 2442 ( و سهل انگاریاجتماعی صفاری نیا ) 0217 ( می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آماری توصیفی و روشهای آماری استنباطی مانند ضریب همبستگی، تحلیل واریانس و مدل سازی معادلات ساختاری SEM استفاده شد. یافته های پژوهش بیانگر اثر مستقیم و غیرمستقیم مثبت سرمایه اجتماعی سازمانی بر آوای سازمانی و اثر مستقیم و غیرمستقیم منفی بر سکوت سازمانی و اثر مستقیم منفی بر سهل انگاری اجتماعی می باشد. همچنین تحلیل یافته ها بیانگر اثر مستقیم منفی سهل انگاری اجتماعی بر آوای سازمانی و اثر مستقیم مثبت بر سکوت سازمانی می باشد. در نهایت تحلیل یافته ها مشاهده شد که سهل انگاری اجتماعی می تواند به عنوان متغیر میانجی سرمایه اجتماعی سازمانی و آوا و سکوت سازمانی عمل کند

کلیدواژه ها

آوای سازمانی، سرمایه اجتماعی سازمانی، سکوت سازمانی، سهل انگاری اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.