بررسی اثر ضد پلاسمیدی عصاره های آبی والکلی (با حلال های اتانولی و دی متیل سولفو اکساید) بره موم کردستان بر باکتری سودوموناس آئروژینوزا مقاوم به آنتی بیوتیک
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 554
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSOECE03_077
تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1394
چکیده مقاله:
پیچیدگی درمان بیماریهای عفونی ناشی از مقاوم شدن تعداد بی شماری از میکروب ها به انواع آنتی بیوتیک هانیاز به استفاده از فراورده های طبیعی حاوی اثرات ضد باکتریای را افزایش داده ، یکی از این فراورده ها بره موم است . دراین پژوهش خاصیت ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی بره موم روی باکتری سودوموناس ائروژینوزا عامل انواع مختلفی از عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک مورد مطالعه قرار گرفته است.به این منظوربره موم کندوهای زنبور عسل مناطق مختلف استان کردستانجمع اوری ودر ازمایشگاه با استفاده از اتانول 70درصد از انها عصاره گیری به عمل آمد و سپس باکتری سودوموناس ائروژینوزا را در محیط اختصاصی کشت داده و با استفاده از روش رقت در براث و انتی بیو گرام تحت تاثیر رقت های مختلف عصاره های ابی و الکلی بره موم قرار داده شد.در روش رقت در براث به ترتیب برای عصاره ابی و الکلی با حلال اتانول و دی متیل سولفو اکساید غلضت های 2.62،0.656 و1.32 میلی گرم در میلی لیترو بالاتر باعث مهار کامل رشد باکتری مذکور شده و در روش انتی بیو گرام دیسک حاوی 5.25 میلی گرم در دیسک باعث ایجاد هاله ی عدم رشد به قطر 15 میلی متر گردید. به این ترتیب حداقل غلطت مهار کنندگی رشد (MIC) عصاره الکلی با حلال اتانول برای باکتری سودوموناس ائروژینوزا 0.656 میلی گرم در میلی لیتر در نظر گرفته شد که نشان دهنده ی اثرات ضد باکتریای بهتر عصاره الکلی بره موم تولیدی برخی از مناطق کردستان روی باکتری سودوموناس ائروژینوزا می باشد.
نویسندگان
نشاط خسروی
گروه مدیریت زیست شناسی،پردیس علوم و تحقیقات کردستان،دانشگاه آزاد اسلامی،سنندج،ایران
شعلی درویشی
گروه مدیریت کشاورزی،واحد سنندج،دانشگاه آزاد اسلامی،سنندج،ایران
کامبیز داوری
گروه مدیریت زیست شناسی،واحد سنندج،دانشگاه آزاد اسلامی،سنندج،ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :