ارائه روشی برای مدیریت و احیای حوزه های آبخیز با استفاده ازبرنامه های مناسب بیولوژیکی ( مطالعه موردی حوزه آبخیز گرکباغی )
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,889
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WATERSHED04_080
تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1386
چکیده مقاله:
در برنامه ریزی حفاظت و احیای حوزه آبخیز طرحهای خاصی برای حفاظت و احیای اراضی مختلف حوزه مورد نیاز است که نیازهای واقعی به شرایط حوزه بستگی دارد و باید این برنامه ریزی به شکلی انجام شود که تطابق کامل با نیازها و شرایط منطقه دا شته باشد . یکی از مهمترین روشهای حفاظت و احیای حوزه های آبخیز روشهای بیولوژیک است که مهمترین مزیت این روشها استفاده کم از عملیات خاکورزی ودستکاری کم در طبیعت است . هدف از این تحقیق ارائه روشی برای مدیریت و احیای حوزه های آبخیز با استفاده ازبرنامه های مناسب بیولوژیکی، با توجه به عوامل طبیعی و شرایط اکولوژیکی منطقه است . عملیات پیشنهادی باید موجب پایداری اکوسیستم گردد وتأثیر مثبت بر اقتصاد حوزه و کاهش فرسایش و رسوب و سیلخیزی منطقه داشته باشد . پس از تلفیق نقشه های پایه با استفاده از GIS و بازدید صحرایی، براساس خصوصیات اکولوژیکی و فیزیکی واحد های کاری ، نقشه عملیات بیولوژیک ی تهیه و موقعیت هریک ازآنها مشخص شد . بهترین گزینه ها به همراه اصول فنی پیشنهاد گردید و نقاط ضعف و قوت کار مورد تحلیل قرار گرفت . حوزه مورد مطالعه از نظر تقسیمات استانی دراستان مرکزی شهرستان زرندیه به مساحت 3651 هکتار واقع شده است . بذرپاشی، بذرکاری، فارو، کشت تلفیقی،قرق، حفاظت، اجرای سیستمهای چرایی و احداث آبشخوار از جمله برنامه های بیولوژیکی بودند که برای
منطقه مذکور مناسب تشخیص داده شد . استفاده صحیح از نرم افزارهای جغرافیایی ، در نظرگرفتن وضعیت اقتصادی و اجتماعی منطقه، تطابق برنامه ها با وضعیت اکولوژیکی و فیزیکی منطقه، توجه به کاربری های فعلی منطقه از اصولی است که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است . درصورتی که برنامه های بیولوژیک بصورت اصولی و دقیق و به موقع ارائه شود شاید دیگر نیازی به اجرای عملی ات مکانیکی و پرهزینه نباشد و به میزان زیادی در وقت و هزینه صرفه جویی شود .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرتضی حسینی توسل
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی - فوق لیسانس مرتعداری
شهرام یوسفی خانقاه
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی - فوق لیسانس مرتعداری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :