ارائهی مسئلهی چیدمان بستههای دو بعدی با بکارگیری رویکردهایی مبتنی برالگورتیم های بهبود یافتهی بهینهسازی ازدحام ذرات
محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 662
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CRSTCONF01_006
تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1394
چکیده مقاله:
بهینهسازیترکیبی نقش مهمی در پژوهشهای کاربردی، مدیریت، علوم پایه و حتی صنعت ایفا میکند و هدف آن حل مسائل بهینهسازی ترکیبی از جنس سخت میباشد مانند مسئلهی چیدمان بستههای دو بعدی. این مسئله یکی از مسائل کلاسیک بهینهسازی چندگانه، پایهای در علوم کامپیوتر با ساختار بهینهسازی ترکیبی، گونهای خاص از مسئله ی کوله پشتی باینری و ی مسئله بهینهسازی ترکیبی معروف در Hard - NP میباشد که دارای زمینههای کاربردی نظیر صنایع، ریاضیاتکاربردی بارگذاری، حمل و نقل، تست سیستمهای تجاری، برنامهریزی برای تخصیص کار به ماشینها با چیادمان موازی، برنامه ریزیتولید، افزایش کارایی در مدارا مجتمع، مدیریت منابع و غیره است. در سالهای اخیر تکنیک های گوناگونی برای یافت جواب بهینه اراله شده است. در واقع این مسئله به سبب داشتن ماهیت بهینهسازی گسسته و غیرخطی خود میتواند در زمینه هایگوناگونی مورد توجه قرار گیرد. هدف این مطالعه اراله چیدمان بهینه برای مسئله چیدمان بستهها ی دو بعد ی با استناد به قیاسهایی مبتنی بر الگورتیم بهینهسازی ازدحام ذرات و سه نسخه ی بهبود یافته ی آن می باشد. زیرا یکی از بارزترین محدودیتها برای دستیابی به چیدمان بهینه با توجه به ماهیت غیر چند جمله ای ساخت مسئله مذکور ، در واقع همان دستیابی به چیدمان بهینه است که به سبب داشتن ماهیت سخت مسئله چیدمان بسته ها ی دو بعدی ، به گونه ای عمل میکند که افزایش زمان دستیابی به حالت بهینه با افزایش ابعاد مسئله همراه است.
کلیدواژه ها:
مسئله چیدمان بستههای دو بعدی ، الگورتیم بهینهسازی ازدحام ذرات ، الگوریتم بهبود یافته بهینه سازی ازدحام ذرات ، چیدمان بهینه
نویسندگان
شیما شفیعی
دانشجوکارشناسی ارشد سیستمهای کامپیوتری، گروه کامپیوتر، موسسه آموزش عالی طبری بابل، مازندران، ایران.
همایون موتمنی
هیئت علمی گروه کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، مازندران، ایران.
فرهاد رمضانی
هیئت علمی گروه کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، مازندران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :