آسیب شناسی تربیت از منظر اسلام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF03_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1753
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس خاتون تقیه

دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی دانشگاه اصفهان

سیدابراهیم میرشاه جعفری

استاد دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان

چکیده

یکی از اهداف عمده و اساسی در زندگی انسان رسیدن به کمال و سعادت می باشد. پارسایی و رعایت بایدها و نبایدها نقش بسزایی دررسیدن انسان به این کمال دارد. هر انسان به حکم انسان بودن نیازمند به پرداختن به این بایدها ونبایدهاست. لازمه تحقیق این امر تربیت است که اینوظیفه خطیر را ابتدا خانواده و سپس مربیان در اجتماع بر عهده دارند. تربیت از نیازهای ضروری بشر میباشد، برای این که این مهم به درستیانجام گیرد باید به اصول و قواعد خاص پایبند بود. مهمترین و اصیلترین مبانی تربیتی را میتوان درقرآن جستجو کرد زیرا قرآن کلام خدا و برنامه زندگی انسانهاست که از طرف خالق، برای هدایت و رستگاری نازل شده است این کلام شریف حاوی مبانی واصول محکم و متقن تربیتی است البته در این فرآیند ممکن است چالب ها و موانعی فراهم آید که بررسی این موانع از مباحث مهم در حوزه تربیت می باشد. در این نوشتار نویسندهبدنبال آن است تا ضمن بررسی اجمالی در امر تربیت، با استناد به آیات قران کریم و احادیث و مطالعه مبانی نظری به بررسی آسیب های تربیتیاز سه جنبه : متربی، مربی و جامعه بپردازد. روش کارتوصیفی تحلیلی بوده و برای جمع آوری اطلاعات از کتب و مشالات و متون دینی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد که در – حوزه متربی: غرور و تکبر، حب دنیا، هوای نفس، گناه و در حوزه مربی: تضاد قول و فعل، عدم توجه به مربی، خشونت، ریاکاری، مریدپروری، عدم درک زمان، ناآشنایی با رش های تربیت و در حوزه جامعه: کم رنگی نشب خانواده، نبود جامعنگری، سوء استفاده از ابزار تربیت تهاجم فرهنگی باعث آسیب رسانی به امر تربیت و ناکامی در حصول نتایج آن میشود

کلیدواژه ها

تربیت، آسیب های تربیت، ناکامی در تربیت، تربیت اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.