بررسی قیمت ذاتی سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار(مطالعه موردی:شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، حسابداری و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: MEAE01_0062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امیری

دکترای حسابداری،عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس،گروه حسابداری،بندرعباس،ایران

حمید روان پاک نودژ

دکترای حسابداری،عضو هیئت علمی و مدیرگروه موسسه آموزش عالی قشم

اکبر جلوداری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی موسسه آموزش عالی قشم

چکیده

قیمت گذاری سهام یکی از مهم ترین و در عین حال پیچیده ترین مراحل عملیاتی در هر بورس می باشد.در بازارهای اقتصادی،قیمت گذاری دارایی های قابل معامله نقش اساسی را در تخصیص منابع به عهده دارد. پس از قیمت گذاری اولیه سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران،شاهد تغییرات قیمت های یاد شده با ارزش های تعیین شده توسط بازار معاملات سهام هستیم. هدف از این پژوهش،این است که شکل گیری قیمت سهام در بازار بورس از چه مدلی پیروی می کند که از میان مدل های قیمت گذاری ارزشی نزدیک به ارزش بازار ارائه می کند. برای آزمون مدلهای قیمت گذاری سهام رگرسیون حداقل مربعات معمولی مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزارEviews استفاده شده است. جامعه ی آماری پژوهش،شامل کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که از سال 1387تا 1392 در بورس فعال بوده اند که براساس نمونه گیری تصادفی طبقه ای،هر صنعت به عنوان یک طبقه انتخاب و از هر طبقه حجم نمونه تعیین شد که بالغ بر 40شرکت می باشد. نتایج این مطالعه نشان داد که مدلEBOبسط یافته دارای قدرت توضیح دهندگی زیادی نسبت به مدل های 4،3،2به منظور تعیین ارزش سهام دارد. به استثنای سال 1392،قدرت توضیح کنندگی نسبت قیمت به سود هر سهم در سالهای اخیر بیشتر شده و این نشان دهنده توجه سهامداران در سالهای اخیر به این نسبت است. اما در مورد نسبتهای قیمت به ارزش دفتری هر سهم و قیمت به فروش،قدرت توضیح دهندگی این مدلها هرساله رو به کاهش گذاشته و بیانگر کم توجهی سهامداران در سالهای اخیر با این نسبتهاست. نتایج ضعیف مدل قیمت گذاری سهام بر مبنای EVAرا می توان بی توجهی سهامداران به متغیرهای این مدل و ناکارآمدی بازار سرمایه ایران از لحاظ دسترسی به اطلاعات مربوط به این مدل نسبت داد.

کلیدواژه ها

بورس،قیمت گذاری سهام،مدل های قیمت گذاری،ارزش ذاتی بازار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.