ضرورت الگوهای پایداری در طراحی ساختمان ها و توسعه شهری

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 574

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICONF02_061

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394

چکیده مقاله:

نگرانی نسبت به محیط زیست و تلاش برای رسیدن به شهرهای پایدار تنها متوجه جهان صنعتی نیست، بلکه معضل جامعه بشری است و راه چاره آن نیز در گرو مشارکت همه ی جوامع است. آن چه مبرهن است، این است که شهرها قبل از هر چیز به مثابه یارگانیسم هایی هستند که منابع را می بلعند و مواد زائید تولید می کنند. هرچه شهرها گسترده تر و پیچیده تر می شوند، وابستگی آن ها به مناطق پیرامونشان بیشتر می گردد و در نتیجه در این کارزار تغییر و تحول آسیب پذیر تر می شوند.درگیری مباحث پایداری با توسعه و رشد اقتصادی و معضلات زیست محیطی ناشی از آن در مقیاس جهانی از یک سو، و جهانی شدن اقتصاد، اقتصاد جهانی وعوارض اشی از آن بر محل از سوی دیگر، پیوند کاملاً محسوسی را میان مباحث پایداری، جهانی شدن و بستراجرایی و محلی متأثر از آن یعنی شهرها برقرار می سازد. در این مقاله به شیوه هایی که به ازای آن ها ساختمان ها می توانند باعث غنای فضای عمومی شهرها شوند خواهیم پرداخت. این که چگونه ساختمان ها می توانند به نیازهای متغیر شهروندان پاسخ دهند و از تکنولوژی های پایدار به جای تکنولوژی های آلاینده استفاده کنند. بناها باید منبع الهام باشند و شهرهایی را به وجود آورند که جامعه را قدر بداند و طبیعت را مورد احترام قرار دهد. نیازکنونی ما به بناهای پایدار این امکان را می دهد تا خواسته ها و جاه طلبی هایمان را باز تعریف کنیم و نظام هایی جدید زیبا شناختی را بسط و توسعه دهیم؛در این اثنا آنچه که مبرهن است این است که هیچ شهر و بنایی بدون تداعی معنای پایداری در ذهن و روحمان پایدار نخواهد بود.

کلیدواژه ها:

معماری پایداری- ساختمان های پایدار- شهرهای پایدار-ضرورت پایداری- راه حل های پایداری

نویسندگان

علی دشتی شفیعی

دکترای معماری تخصصی شهرسازی از دانشگاه معماری و شهرسازی ونیز آیتالیا1355I.U.A.V university of Venice, Italy استادیار، عضو هیأت علمی و مدیر گروه معماری و شهرس

ویدا باباجانی نیاشیروانی

دانشجوی سال آخر کارشناسی معماری دانشگاه شمال آمل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مهارت طراحی و فن آوری 3.ارزش های اجتماعی ...
  • .راجرز، ‌ریچارد، شهرها ی پایدار برای سیاره ای کوچک، ترجمه، ...
  • ادوارد، برایان، ترجمه، دکتر شهروز طهرانی، یرج، رهنمون هایی به ...
  • احمدی، زهرا، معماری پایدار الگوهای پایداری در معماری ایران، انتشارات ...
  • محمودی، محمد مهدی، توسعه مسکن همساز با توسعه پایدار، انتشارات ...
  • نصر، طاهره (سها)، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، ...
  • براون، لستر، طراحی شهرهای پایدار، فصلنامه جستارهای شهرسازی، شماره 21، ...
  • ضرغامی، اسماعیل، عظمتی، حمیدرضا، ‌صد قور، بهرا م صالح، قلی ...
  • احمدی ترشیزی، میترا، جهانی شدن و پایداری شهری، انتشارات، تهران ...
  • نمایش کامل مراجع