بررسی رابطه نگرش مذهبی با امیدواری با توجه به نقش میانجیگرانه راهبردهای مقابله با درد در زنان مبتلا به سرطان پستان شهر کرمان
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 578
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICRBS01_285
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394
چکیده مقاله:
این پژوهش با هدف بررسی رابطه نگرش مذهبی با امیدواری با توجه به نقش میانجیگرانه راهبردهای مقابله با درد در زنانمبتلا به سرطان پستان شهر کرمان انجام شد.با توجه به هدف مورد نظر روش پژوهش از نوع همبستگی بوده است. جامعه یآماری تحقیق شامل کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان شهر کرمان بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند.آزمودنی ها به پرسشنامه های دینداری گلاک و استارک و امیدواری میلرو را هبردهای مقابله با درد روزنشتایل و کیف پاسخدادند. داده ها با استفاده از آزمونهای ماتریس همبستگی، رگرسیون و معادلات سا ختاری و با استفاده از نرم افزار spss وAmos تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که ضریب رگرسیون رابطه نگرش مذهبی با بعد اعتقادی، عاطفی، پیامدی و مناسکیبه ترتیب برابر با 0/563، 0/839، 0/434 و 0/172 است (p<0/05) ضریب رگرسیون رابطه نگرش مذهبی با امیدواری برابر با 0/19 است (p<0/05) و چون P مقدار (معنی داری) برابر 0/048 و کمتر از سطح معنی داری α=0/05 توان گفت بعد اعتقادی، عاطفی، پیامدی و مناسکی متغیرهای آشکار درونی تشکیل دهنده متغیر مکنون درونی نگرش مذهبی هستند و بین نگرش مذهبی و امیدواری رابطه معنی داری وجود دارد.، از آنجا که ضریب رگرسیون رابطه نگرش مذهبی با راهبردهای مقابله با درد برابر 0/334 است و چون p مقدار (معنی داری) برابر با 0/002 وکمتر از سطح معنی داری 0/05 است در نتیجه می توان گفت که بین نگرش مذهبی و راهبردهای مقابله با درد رابطه معنی داری وجود دارد، با توجه به مثبت بودنضریب رگرسیون می توان گفت با افزایش نگرش مذهبی، راهبردهای مقابله با درد هم بهبود می یابد. از طرف دیگر با توجه بهاین که ضریب رگرسیون رابطه راهبردهای مقابله ای با امیدواری برابر 0/48 با سطح معنی داری 0/05 می باشد، بنابراین راهبردهای مقابله ای در رابطه بین نگرش مذهبی و امیدواری نقش میانجی دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهری صانعی
دانشجوی کارشناسی ارشد،روانشناسی بالینی،دانشگاه آزاد کرمان
نوشیروان خضری مقدم
استاد یار دانشگاه شهید باهنر کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :