مقایسه بین ویژگیهای شخصیتی و مهارتهای ارتباطی در افراد متقاضی طلاق و عادی براساس متغیرهای جمعیت شناختی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی روانشناسی،علوم تربیتی و آسیب شناسی جامعه
- کد COI اختصاصی: ASIBCONF01_429
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 847
نویسندگان
کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، گروه مشاوره مرودشت، ایران.
گروه مشاوره، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی ، مرودشت، ایران.
چکیده
پژوهش حاضر به منظور بررسی و مقایسه پنج عامل بزرگ شخصیتی و مهارت ارتباطی در افراد متقاضی طلاق وعادی شهر شیراز بر اساس ویژگی جمعیت شناختی)دموگرافیک( انجام گرفت. طرح پژوهش حاضر توصیفی و از نوعپس رویدادی می باشد. برای نمونه گیری افراد متقاضی طلاق از بین افراد مراجعه کننده به دادگاه خانواده شیراز در شش ماه اول سال 39 بشکل هدفمند، 111 نفر انتخاب شدند. نمونه افرادی عادی نیز از بین افراد مراجعه کننده به بوستان های شیراز، بصورت تصادفی 113 نفر انتخاب شدند. در پژوهش حاضر از مقیاس های ویژگی های شخصیتی فرم کوتاه) NEO-FFI (، مهارت ارتباطی)داستان و همکاران، 1933 ( و از پرسشنامه دموگرافیک )سن، جنس، سطح تحصیلات و طول مدت ازدواج( جهت جمع آوری داده ها استفاده گردید. در این پژوهش داده ها به لحاظ توصیفی واستنباطی توسط نرم افزار SPSS 20 و با کمک آزمون MANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده بیانگر آن بود که مهارت ارتباطی و ویژگی های شخصیتی بجز مولفه های توافق پذیری، روان نژندی و وجدانی بودن در بین دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد. و همچنین از نظر ویژگی های دموگرافیک نتایج بدین صورت بود که: از نظر سن، جنس، تحصیلات، شغل، تعداد فرزندان و طول مدت ازدواج در اکثر مولفه ها بین افراد متقاضی طلاق و عادی تفاوت معناداری وجود دارد و در برخی از موارد عکس این موضوع را نشان می دهد.کلیدواژه ها
ویژگی های شخصیتی، مهارت ارتباطی، ویژگی های جمعیت شناختی، افراد متقاضی طلاق و افرادعادیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر انگیزه شناختی -رفتاری بر میزان مشارکت عملی دانش آموزان
- دیسگرافیا: علل ،درک و مدیریت اختلال نوشتن در کودکان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و یادگیری خود راهبر با سرزندگی تحصیلی دانش آموزان متوسطه دوم شهرستان سیریک
- اثربخشی هنر درمانی با رویکرد نقاشی بر پرخاشگری و خلاقیت دانش آموزان دوره دوم دبستان
- رابطه طرحواره های جنسیتی با گرایش به عهدشکنی در زنان شهر تهران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.