نقش BAS و BIS-FFFS درنشانه های اختلال اضطراب اجتماعی با توجه به نقش میانجی سوگیری شناختی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی روانشناسی،علوم تربیتی و آسیب شناسی جامعه
  • کد COI اختصاصی: ASIBCONF01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میعاد عصفوری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه تبریز

منصور بیرامی

استاد گروه روانشناسی دانشگاه تبریز

تورج هاشمی نصرت آباد

استاد گروه روانشناسی دانشگاه تبریز

حسین کارسازی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه تبریز

چکیده

اختلال اضطراب اجتماعی جز شایع ترین اختلالات اضطرابی است و مطالعه درباره سبب شناسی این اختلال از اهمیت و ضرورت بسیاری برخوردار است. هدف پژوهش حاضر، ارزیابی نقش BAS و BIS-FFFS در نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی با توجهبه اثرات میانجی سوگیری شناختی است. 042 نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده و سپس به این پرسش نامه ها پاسخ دادند : مقیاس سیستم های بازداری/ فعال سازی رفتاری کارور و وایت ، نسخه تجدید نظر شده پرسشنامه تفسیر و پرسشنامه هراس اجتماعی ) SPIN (. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی تاییدی و روش مدل یابیمعادلات ساختاری استفاده شد . ارزیابی مدل ساختاری با استفاده از شاخص های مجذور کای، نسبت مجذورکای به درجه آزادی، ریشه میانگین مربعات خطای برآورد، ریشه میانگین مربعات باقی مانده استاندارد شده ، شاخص نیکویی برازش، شاخص برازش مقایسه ای، شاخص برازندگی فزاینده و شاخص توکر لوئیس نشان داد که سیستم بازداری رفتاری، سیستم فعال سازی رفتاری -اثرات معنی داری بر روی اختلال اضطراب اجتماعی به واسطه سوگیری شناختی دارد . یافته ها از برازندگی مناسب ساختار فرضی بین متغیرهای پژوهش حمایت کرد. با تکیه بر این یافته ها می توان دریافت ، سوگیری شناختی می تواند نقش واسطه ای قابل توجهی بین سیستم های مغزی رفتاری و اختلال اضطراب اجتماعی ایفا کند

کلیدواژه ها

سیستم فعال سازی رفتاری، سیستم بازداری رفتاری، سیستم جنگ گریز انجماد، سوگیری شناختی، اختلال اضطراب اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.