ارتقای سیستماتیک فرایندهای مدیریت پروژه های عمرانی با استفاده از رویکرد مدل بلوغ قابلیت یکپارچه ( CMMI)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC04_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ضیایی

کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت

طهماسب مظاهری

عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران

محسن قدمی

دانشیار دانشگاه علوم و تحقیقات

چکیده

آنچه که تا به امروز در حیطه دانش مدیریت پروژه مطرح گردیده عمدتا متمرکز بر استقرار یکسری فرایند برای بهبود عملکرد پروژه ها بوده است. اما اخیرا ایده بهبود فرایند نیز جایگاه خود را بدست آورده و از موضوعات روز مدیریت پروژه میباشد که امری گریز ناپذیر در ارتقای سازمانی به حساب می آید . لذا امروزه نمیتوان در محیط رقابتی صنعت تنها به استقرار فرایندها بسنده کرد. در این مقاله مسیری جهت استقرار الگوهای برتر مدیریت پروژه های عمرانی و ارتقای کیفیت آنها با استفاده از رویکرد مدل بلوغ قابلیت معین گردیده است. روش کار به این ترتیب بوده که ابتدا الگوهای برتر مدیریت پروژه های عمرانی شناسایی شده و سپس با استفاده از روش دلفی و جمع بندی نظرات کارشناسان این الگوها اولویت بندی شده اند و سپس براساس درجه اهمیت به 8 گروه تقسیم شده اند و این مدل پیشنهاد میکند این الگوها به ترتیب اهمیت در مسیر ارتقای معرفی شده توسطCMMI به تکامل برسند. مدل بلوغ قابلیت به عنوان مدلی جامع و پیشرو در عرصه مدلهای بلوغ توسط موسسه مهندسی نرم افزار دانشگاه کارنگی ملون( SEI) مطرح گردیده است. یکی از رویکرهایی که این مدل عنوان کرده است رویکرد پیوسته میباشد که توسط آن سازمان میتواند اقدامات بهبود دهنده را جهت هر یک از فرایندها اجرا نماید تا به تدریج از یک فرایند ابتدایی و فاقد یکسری اهداف و الگوهای عمومی CMMI عمومیت به فرایندهای بهینه شده دستیابی حاصل کند. برای این منظور تعریف کرده که باید بر فرایندها اعمال شوند. در نهایت نتیجه ای که از این طرح حاصل میشود تعیین مسیری سیستماتیک جهت استقرار و بهبود فرایندهای مدیریت پروژه بر مبنای الگوها و روشهای برتر و بر اساس اولویت بندی آنها میباشد. به این ترتیب سازمان قادر خواهد بود مسیری استراتژیک را جهت بهبود فرایندهای خود و دستیابی به تعالی طی کند.

کلیدواژه ها

ارتقای کیفیت، مدلهای بلوغ، الگوهای برتر، مدل بلوغ قابلیت (CMMI)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.