بررسی آزمایشگاهی اثر زاویه اتصال به ساحل و عدد فرود بر تغییرات توپوگرافی بستر حول آبشکن باز توریسنگی و مقایسه آن با آبشکن بسته در کانال مستقیم
محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی هیدرولیک ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 605
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IHC14_151
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394
چکیده مقاله:
آبشکن سازه ای هیدرولیکی است که در کانالهای روباز و رودخانه ها برای حفاظت دیواره ها در برابر فرسایش و یا انحراف و هدایت آب در جهت های مورد نظر ساخته می شود . با توجه به اینکه توپوگرافی بستر و بخصوص حداکثر عمق آبشستگی تاثیر بسیار زیادی در طراحی آبشکن ها دارد، بررسی این موارد از اهمیت به سزایی برخوردار است. به همین منظور در این تحقیق تاثیر عددفرود و زاویه آبشکن نسبت به جریان برای دو نوع آبشکن بسته و باز توریسنگی با تخلخل 30 درصد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان میدهد با افزایش عدد فرود حداکثر عمق آبشستگی افزایش می یابد. در اعداد فرود بالاتر محدوده ی چاله آبشستگی به میزان قابل توجه ی گسترش می یابد. همچنین در هر دو نوع آبشکن باز و بسته، آبشکن قائم، ماکزیمم آبشستگی بیشتری نسبت به آبشکن جاذب و دافع ایجاد خواهد کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زینب بادپا
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب دانشگاه بوعلی سینا
سیده صدیقه پزین
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب دانشگاه بوعلی سینا
مجید فضلی
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه بوعلی سینا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :