بررسی رابطه تعهد عاطفی بر اعتماد به واسطه رفتار شهروندی سازمانی مطالعه موردی کارکنان ستاد مرکزی دانشکده علوم پزشکی شهرستان نیشابور

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 546

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRMCONF01_111

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

در جهان رقابتی امروزی، یکی از ابزارهای مهم برای ایجاد تحول و بقای سازمان و رسیدن به هدف ها و رسالت های مورد نظر،عنصر انسان است. با وجود پیشرفت های عظیم اخیر در عرصه های مختلف، انسان ها همچنان مهره های اصلی سازمان را تشکیل می دهند به طوری که موفقیت سازمان ها در جهت تحقق اهدافشان وابسته به نحوه نگرش آنان نسبت به انسان و چگونگی به کارگیری این نیروها است .نکته در خور توجه آن است که نارضایتی مشتریان و مراجعان، عدم دستیابی کامل به هدف های سازمان، عدم حضور موثر در رقابت های جهانی، پایین بودن درآمد سرانه و نظایر آن، همیشه ناشی از کمبود بودجه، امکانات ومنابع مادی نیست، بلکه با اندک تعمق می توان دریافت که به کارگیری منابع انسانی به عنوان عامل تامین کننده ماموریت سازمان و بنیادی ترین رکن اقتصاد)به ویژه در کشورهای در حال توسعه( علت اصلی است . هدف های انجام این تحقیق عبارتند از: بررسی رابطه بین تعهد عاطفیو سرمایه اجتماعی درون گروهی، بررسی رابطه بین رفتار شهروندی و سرمایه اجتماعی درون گروهی، بررسی رابطه بین رفتار شهروندی و تعهد عاطفیو بررسی رابطه تعهد عاطفیو اعتماد به واسطه رفتار شهروندی در بین کارکنان ستاد دانشکده علوم پزشکی شهرستان نیشابور می باشد.. در این پژوهش ابتدا پرسشنامه بین 08 کارمند ستاد مرکزی توزیع شد و بعد از یک هفته جمع آوری و با استفاده از نرم افزارsmart PLSتحلیل گردید. میزان ضریب مسیر میان تعهد عاطفی و اعتماد برابر با 0/422 است که مقداری مثبت می باشد. میزان ضریب مسیر میان رفتار شهروندی و اعتماد برابر با0/520 است که مقداری مثبت می باشد. میزان ضریب مسیر میان تعهد عاطفی بر رفتار شهروندی برابر با0/365 است که مقداری مثبت می باشد. با توجه به اینکه در فرضیه اول مسیر مستقیم تعهد عاطفی بر اعتماد بررسی شد و در این فرضیه ضریب مسیر برابر با0/422 شد می توان گفت میزان اثر غیر مستقیم تعهد عاطفی بر اعتمادکمتر از اثر مستقیم می باشد.در نتیجه می توان گفت تعهد عاطفی بر اعتماد به واسطه رفتار شهروندی در بین کارکنان ستاد دانشکده علوم پزشکی شهرستان نیشابور تاثیر می گذارد.

نویسندگان

الهام وثوقی

دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، نیشابور، ایران

داوود کاوه

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، نیشابور، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -اذر، عادل.مومنی، منصور(377 1).امار و کاربرد ان در مدیریت.انتشارات سمت ...
  • ایران زاده، سلیمان (1384). موج چهارم: سازمان و مدیریت در ...
  • -احمدی، فریدون(1388). شناسایی عوامل موثر بر توسعه رفتار شهروندی سازمانی ...
  • _ -حافظ نیا، محمد رضا(1389). مقدمه ای بر روش تحقیق ...
  • -دانایی فرد، حسن‌.الوانی، سید مهدی.اذر، عادل(1391).روش شناسی پژوهش های کیفی ...
  • -شاقلی، ریحانه(378 1).مدیریت مشارکتی و رابطه آن با تعهد عاطفیدبیران ...
  • -شاین، ادگار(352 1) روان شناسی سازمانی، مترجمان: ابوالفضل صادق پور ...
  • -گل دهان، ‌طیبه. شاه طالبی، بدری _ خدری، نادر (1390). ...
  • -Benkhoff, B(1997). Ignoring Commitment Z Costly: New Approaches Establish the ...
  • -Dipaola, M, Tarter, C., & Hoy, W. K.(2005). Measuring organizational ...
  • _ -Peng Lin , C(2011). Modeling job effectiveness and its ...
  • -Tenenhaus, M., Pages, J., Ambroisine, L..Guinot, C. (2005), "PLS methodology ...
  • - Wen Wu, S..Linking Bayesian networks and PLS path modeling ...
  • نمایش کامل مراجع