اثر بخشی رویکرد روانشناسی مثبت نگر بر کاهش کمرویی و نشانه های هراس اجتماعی در دانش آموزان پایه اول متوسطه شهرستان بهارستان
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 963
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HPSCONF01_291
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
چکیده مقاله:
هدف پژوهش حاضر تاثیر رویکرد روانشناسی مثبت نگر بر کاهش کمرویی و نشانه های هراس اجتماعی در دانش آموزان پایه اولمتوسطه شهرستان بهارستان بود. این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون – پس آزمون و گروه کنترل که در آن تعداد100 دانش آموز پسر این شهرستان که مشغول به تحصیل بودند بصورت تصادفی انتخاب شدند سپس با اجرای آزمون کمروییسموعی و پرسشنامه هراس اجتماعی کانور (SPIN) به عنوان ابزار پژوهش قبل و بعد از اجرای آزمون ها اجرا گردید، از بین آنها نفر با گروه کنترل انتخاب شدند. سپس داده های بدست آمده با استفاده از روشهای آمار توصیفی و آمار استنباطی تحلیلکوارانس (ANCOVA) مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که دو گروه در شرایط پیش از درمان تفاوت قابل توجهی در میزان کمرویی مشاهده شده در F نداشتند. در حالی که پس از مداخله با روش روانشناسی مثبت نگر این تفاوت نسبت به قبل از مداخلات معنی دار بود؛در واقع آموزش به شیوه ی روانشناسی مثبت نگر در کاهش کمرویی و نشانه های هراس اجتماعی دانشآموزان دبیرستانی شهرستان بهارستان موثر بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرتضی حیدری
دانشجوی دکتری مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی
اکبر رشوند
کارشناسی ارشد مشاوره مدرسه،دانشگاه علامه طباطبایی، فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش شهرستان بهارستان
محمد چراغیان
کارشناسی ارشد مشاوره مدرسه،دانشگاه علامه
حانیه مرتضایی
دانشجو کارشناسی ارشد مشاوره خانواده،دانشگاه بجنورد،فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش شهرستان مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :