معرفی عصارهگیر مناسب برای استخراج پتاسیم قابل جذب گیاه برنج درخاکهای استان کهگیلویه و بویر احمد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ASECONF01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بارونی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشگاه یاسوج

حمیدرضا اولیایی

دانشیار گروه علوم خاک دانشگاه یاسوج

چکیده

بعد از ازت، پتاسیم بیشترین نقش را در افزایش کمی و کیفی برنج ایفا مینماید عنصر پتاسیم به مقدار زیادی، مشابه ازت توسط گیاه برنج جذب میشود. پتاسیم با افزایش فعل و انفعالات گیاه موجب افزایش کارآیی کودها بخصوص نیتروژن میگردد. این تحقیق با هدف ارزیابی 11 روش عصاره گیری به منظور تعیین عصارهگیر یا عصارهگیرهای مناسب جهت برآورد پتاسیم قابل جذب گیاه در اراضی استان کهگیلویه و بویر احمد به اجرا در آمد . به این منظور از برخی نقاط استان با توجه به قابل کشت بودن تعداد 11 نمونه با توجه به پراکنش مناسب در خصوصیات فیزیکو شیمیایی انتخاب شد. نمونه های گیاهی آسیاب شده و میزان پتاسیم آنها به کمک اسیدکلریک 1 نرمال عصاره گیری شده، پتاسیم قابل جذب به وسیله استات آمونیوم 1 مولار، کلرید سدیم 1 و 2 مولار، اسید سولفوریک 0/025 مولار، کلرید باریم 0/1 مولار، کلرید کلسیم 0/01 مولار، مورگان ولف DTPA سدیم استات 1نرمال، منیزیم استات 1مولار و اسیدکلریدریک 1 مولار اندازهگیری شد. بررسی نتایج ضرایب همبستگی عصارهگیرهای مختلف با عملکرد نسبی، غلظت و جذب پتاسیم توسط اندامهای هوایی گیاه برنج حاکی از آن بود که در بین عصارهگیرها بیشترین همبستگیبا جذب گیاهی مربوط به عصارهگیر استات سدیم 1 نرمال و استات آمونیوم بوده که پس از آنها مورگان و سدیم کلرید 1 مولار میباشد

کلیدواژه ها

برنج، پتاسیم قابل استفاده، عصاره گیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.