بررسی تطبیقی بازنمایی مقاصد گردشگری مذهبی-زیارتی در وبگاههای جامع راهنمای گردشگری مورد مطالعه: مشهد، مدینه، سانتیاگو، لهاسا و اورشلیم

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 721

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

URBANPLANING07_067

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

امروزه مقاصد مختلف به منظور بازاریابی، ایجاد تصویر مقصد مطلوب و برندسازی در صنعت گردشگری رقابتی تنگاتنگ در عرصهی رسانهای دارند. بررسیها نشان میدهد این رقابت تنها محدود به مقاصد تفریحی یا تاریخی نیست، بلکه مقاصد مذهبی و زیارتی نیز کهاز دیرباز بازدیدکنندهگان دائمی و تضمینشدهای داشتهاند، خود را از این رقابت بینیاز نمیبینند. وبگاههای معتبر و پربازدید راهنمای جامع بینالمللی گردشگری یکی از مهمترین و رایجترین ابزارهای رسانهای برای بازاریابان مقاصد، و یکی از منابع مورد اعتماد گردشگران در سراسر دنیا است. با این حال مرور این وبگاهها حاکی از آن است که مقاصد گردشگری در ایران توجه چندانی به تقویتمدخل خود در این وبگاهها نداشتهاند. از این رو در پژوهش حاضر پس از بررسی ویژگیهای این وبگاهها، بازنمایی مشهد به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری مذهبی در ایران در چهار وبگاه راهنمای جامع گردشگری بین المللی با جزئیات بررسی شده، و با چهار شهر مذهبی-زیارتی دیگر در ادیان جهانی مقایسه شده است. بدین منظور اطلاعات مدخلهای مربوط به شهرها گردآوری، ترجمه، کدگذاری و طبقهبندی شد تا توصیفی روشن از وضعیت موجود بازنمایی مشهد در مقایسه با چهار مقصد مذهبی-زیارتی دیگر به دستآید. اطلاعات مدخلهای هر شهر در چهار وبگاه منتخب در پنج مقوله شامل تاریخچه و جغرافیا، جاذبهها، محتوای چندرسانهای،خدمات میزبانی )هتل، رستوران(، زیر ساختها )خدمات پولی و بانکی، حمل و نقل، مخابرات( توصیف شده است. نتایج نشان میدهد در بعضی حوزهها و بعضی وبگاهها بازنمایی مشهد نقصانهای جدی وجود دارد. در انتها راهکارهایی برای بهبود و ارتقای بازنمایی مشهد در این وبگاهها ارائه شده است.

نویسندگان

ندا رضوی زاده

عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی و دانشجوی دکترای جامعه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

صفیه پروانه

دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه پیام نور مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جاوید، مجید؛ اسدی، حسن؛گود رزی، محمود؛ محمدی ترکمانی، احسان، (1391)، ...
  • جهانگیری، فرناز؛(1389)، بررسی تطبیقی سایت های موجود گردشگری ایران http ...
  • حمیدی زاده، محمدرضا؛(1387)، بررسی نطبیقی طراحی و بازاریابی وبگاههای هتل ...
  • مهدویان مشهدی، مریم: همتی نژاد، مهرعلی؛ احمدی، عبدالحمید؛ احسانی، محمد ...
  • Palmer, A., McCole, P. (2000). The role of electronic commerce ...
  • B enckendroff, P. J., & Black, N. L. (2000). Destination ...
  • Choi, Sh. (2007). Destination image representation on the web: Content ...
  • Lonelyplanet .com, [9] tripadvisor. com, ...
  • virtualtourist. con, [11] wikitravel.org ...
  • نمایش کامل مراجع