مقایسه و بررسی اثربخشی درمان شناختی-رفتاری TBC و نوروفیدبک در بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی نوجوانان
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,681
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCRTCP02_037
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
چکیده مقاله:
نوروفیدبک و تحریک مغناطیسی مغز از روش های جدید در درمان افسردگی است. تغییراتی که در مغز ما انجام می شود باعث تغییر در رفتار ما وبالعکس می شوند این تغییرات می تواند شناختی یا تکنولوژیک باشد که بصورت تغییر درامواج مغزی که زبان مغز ) (EEG آن را نشان می دهد ما می توانیم با تهیه نقشه مغز و مقایسه آن با شکل سالم قسامتهای از مغز را که معیوب هستند شناسایی کنیم وبا تغییر بر روی آن نواحی )تقویت امواج( رفتار فرد را بهبود بخشیم درمورد افسردگی آلفا نیمکره چپ f4 کمتر از راست شود منجر به افسردگی می شود. پس ما می توانیم با تقویت آلفا سمت راستافسردگی را بهبود دهیم یکی از انواع افسردگی که سبب افت تحصیلی می شود افسردگی اساسی است . هیچکدام از امواج مغزی خوب یا بد نیستند و وابسته به محلی هستند که در مغز متمرکز شده اند. آذرنگی ، 2931 . در این رویکرد نداشتن عوارض جانوی و اثرات سوء برخی داروها از جمله اثرات سوء داروها کاهش میابد. لذا در این پژوهش می خواهیم بررسی کنیم که آیا درمان شناختی رفتاری Cbt با نوروفیدبک در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی نوجوانان موثر است؟
نویسندگان
فاطمه رضاپور
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
پیمان هاشمیان
استادیار روانپزشکی- مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری- بیمارستان ابنسینا- دانشکده پزشکی-دانشگاه علوم پزشکی مشهد- ایران
پژمان هاشمیان
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :