سال انتشار: 1394
کد COI مقاله: DSCONF01_141
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 380
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تغییرات سطوح سرمی آدیپولین و برخی عوامل تنظیم کننده آن در پاسخ به یک جلسه تمرین مقاومتی در زنان غیرفعال
چکیده مقاله:
بافت چربی یک ارگان اندوکرین فعال است که به واسطه ترشح آدیپوکاین های پیش التهابی و ضد التهابی در تنظیم شرایط متابولیکیبدن نقشی اساسی دارد. مطالعه حاضر تاثیر یک جلسه تمرین مقاومتی را بر سطوح آدیپولین، فورین، فاکتور رشد تغییردهنده بتا 1(TGF-β1)، فاکتور نکروز کننده تومور آلفا (TNF-α) و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) در زنان غیرفعال مورد بررسی قرار داده است. بدین منظور 20 زن چاق یائسه و غیرفعال (شاخص توده بدنی >30 کیلوگرم بر مترمربع (65-50 سال) به طور تصادفی به دو گروه تجربی (12 نفر) و کنترل (8 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی در یک جلسه تمرین مقاومتی (سه دوره با 8 تکرار درشدت 40 درصد یک تکرار بیشینه) به مدت 30 دقیقه شرکت کردند. سطوح آدیپولین، فورین TNF-α ،TGF-β1 انسولین و گلوکز و شاخص های آنتروپومتری قبل و بلافاصله بعد از جلسه تمرین اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون تی زوجی، تی مستقل و آزمون همبستگی پیرسون در سطح معنی داری (P<0/05) انجام گرفت. نتایج نشان داد اجرای یک جلسه تمرینات مقاومتی موجب افزایش معنیدار سطوح فورین (P=0/033) شد اما تغییر معنیداری در سطوح آدیپولین. TNF-α ،TGF-β1، انسولین و گلوکز و HOMA-IR مشاهده نگردید (P<0/05) علاوه بر این، تنها تغییرات آدیپولین بین دو گروه تجربی و کنترل معنیدار بود (P=0/016). همچنین، بین سطوح اولیه آدیپولین سرم با ارزشهای اولیه شاخصهای آنتروپومتری و سطوح اولیه انسولین، گلوکز ناشتا و HOMA-IR ارتباط معنی داری وجود نداشت (P<0/05). اما پس از یک جلسه تمرین مقاومتی بین تغییرات آدیپولین با تغییرات HOMA-IR (P=0/037). ارتباط معنیدار مثبت گزارش شد. بنابراین، اجرای یک جلسه تمرین مقاومتی در زنان چاق یائسه و کم تحرک، بر سطوح آدیپولین تاثیر نداشته و این پاسخ تا حدودی با تغییرات نیمرخ التهابی و متابولیکی همسو می باشد.
کلیدواژه ها:
آديپولين، فورين، ،TNF-α ،TGF-β1، يك جلسه تمرين مقاومتي، زنان غيرفعال
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/433120/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رضائیان، نجمه و رواسی، علی اصغر و سوری، رحمن و اکبرنژاد، علی،1394،تغییرات سطوح سرمی آدیپولین و برخی عوامل تنظیم کننده آن در پاسخ به یک جلسه تمرین مقاومتی در زنان غیرفعال،اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی،تهران،،،https://civilica.com/doc/433120
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، رضائیان، نجمه؛ علی اصغر رواسی و رحمن سوری و علی اکبرنژاد)
برای بار دوم به بعد: (1394، رضائیان؛ رواسی و سوری و اکبرنژاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.