بررسی رابطه بین اهمال کاری تحصیلی و کمال گرایی و اضطراب و راه های تقابل با استرس ناشی از آنها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی روانشناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOCONF03_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1955
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره عزیزی نژاد

استادیار، دکتری، گروه علوم تربیتی گرایش مدیریت آموزشی، دانشگاه پیام نور جمهوری اسلامی ایران

فاطمه سعیدی

دانشجویی کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

شاهین سپهری فرد

دانشجویی کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

چکیده

مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه اهمال کاری تحصیلی، اضطراب، کمال گرایی و شیوه های مقابله در بین دانشجویان انجام شدهاست. روش تحقیق مطالعه حاضر از نوع همبستگی می باشد. نمونه شامل 310 نفر از دانشجویان دانشگاه ارومیه می باشد که به طورتصادفی خوشه ای چند مرحله ای و تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و به مقیاس اهمال کاری تحصیلی لی، مقیاس کمال گراییاهواز، پرسشنامه اضطراب و آزمون مقابله با استرس پارکر- اندلر به طور همزمان پاسخ دادند. تحلیل داده های پژوهش از طریق آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیری، تحلیل واریانس یک راهه ، آزمون تعقیبی شفه و آزمون تی مستقلانجام گرفت. اهم نتایج حاصل از آزمون رگرسیون چند متغیره با روش همزمان نشان داد که از میان متغیرهای پیش بین اینپژوهش ، مقابله مسئله مدار به طور عکس و اضطراب بالاترین پیش بینی کننده بودند ولی میزان پیش بینی کنندگی کمال گراییمعنی دار نبود . تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک راهه نشان داد که بین گروههای مورد مطالعه در میزان نمراتاهمال کاری تحصیلی تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج آزمون تعقیبی شفه نشان داد که بین میزان اهمال کاری تحصیلیدر گروه مسئله مدار با گروه های مقابله هیجانی و اجتنابی تفاوت معنادار وجود داشته است. نتایج دیگر این پژوهش نشان داد کهبین اهمال کاری تحصیلی و کمال گرایی دانشجویان و بین اهمال کاری تحصیلی و اضطراب دانشجویان همبستگی های مثبت ولیضعیفی وجود دارد.

کلیدواژه ها

اهمال کاری تحصیلی ، کمال گرایی ، اضطراب ، شیوه های مقابله با استرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.