بررسی رابطه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، امید، مؤلفه های امید و افسردگی در دانشجویان پسر افسرده (غیر بیمار) دانشگاه اصفهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی روانشناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOCONF03_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 960
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد ناظمی هرندی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

کوروش نامداری

استادیار گروه روانشناسی دانشگاه اصفهان

چکیده

پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، امید، مؤلفه های امید و افسردگی دردانشجویان پسر افسرده (غیر بیمار) دانشگاه اصفهان با استفاده از روش تحقیق توصیفی- همبستگی انجام شد. بدین منظور و به روش نمونه گیری در دسترس، 30 دانشجوی پسر دانشگاه اصفهان که نمره افسردگی آن ها درپرسشنامه افسردگی بک، 51 یا بالاتر بود ، با میانگین سنی 23/36 و انحراف معیار 3/91 انتخاب شدند وپرسشنامه تنظیم شناختی هیجان، مقیاس افسردگی بک و پرسشنامه امید را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده ازروش های آماری تحلیل واریانس چند متغیری و ماتریس همبستگی تجزیه وتحلیل شدند. نتایج حاکی از ارتباطمثبت امید با تمرکز مثبت مجدد، ارزیابی مثبت و تنظیم شناختی مثبت بود و همچنین بین امید و فاجعهانگاری رابطه منفی به دست آمد. در مورد مؤلفه مسیرها نیز رابطه مثبت با تمرکز مثبت مجدد، ارزیابی مثبت وتنظیم شناختی مثبت و رابطه منفی با فاجعه انگاری مشاهده شد. درحالی که مؤلفه تفکر عامل تنها با تنظیمشناختی مثبت رابطه مثبت داشت. همچنین نتایج نشان دادند که افسردگی ارتباط مثبت با فاجعه انگاری ،نشخوار فکری و پذیرش داشته و دارای ارتباط منفی با ارزیابی مثبت است. در هیچ کدام از متغیرهای پژوهشتفاوت معنی داری بین اعضای متأهل و مجرد مشاهده نشد. با در نظر گرفتن نتایج فوق، بنظر می رسد برایافزایش سلامت جسمی، روانی و اجتماعی دانشجویان، آموزش راهبردهای تنظیم شناختی هیجان با تأکید برراهبردهای تمرکز مثبت مجدد، ارزیابی مثبت و تنظیم مثبت ضروری است.

کلیدواژه ها

تنظیم شناختی هیجان، امید، مؤلفه های امید، افسردگی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.