ارزیابی ریسک زیست محیطی کارخانه تولید روی بندرعباس به روش تجزیه وتحلیل حالات شکست واثرات آن بر محیط زیست EFMEA
محل انتشار: دومین همایش ملی سرب و روی ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 632
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCLZ02_046
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394
چکیده مقاله:
این پژوهش با هدف شناسایی، حذف، کاهش و کنترل ریسک های زیست محیطی موجود در شرکت تولید روی بندرعباس به انجام رسید. بدین منظور کلیه فعالیت ها و فرآیندهای در حال انجام این شرکت مورد بررسی قرار گرفت و تما م جنبه ها ی بار زیست محیطی آن شناسایی شد. پس از شناسایی کامل جنبه های زیست محیطی با استفاده از روش تجزیه و تحلیل حالا ت شکست و اثرات آن بر محیط زیست (EFMEA) به ارزیابی این جنبه ها پرداخته شد. لذا برای ارزیابی این جنبه ها عدد اولویت ریسک تعیین گردید و درجه مخاطره پذیری نیز با استفاده از روش توزیع فراوانی محاسبه گردید. پس از انجام محاسبات آماری مشخص شد آن دسته از جنبه های زیست محیطی که عدد اولویت ریسک آنها بالاتر از 28/5 می باشند دارای سطح ریسک خیلی بالا هستند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که 20/35 درصد جنبه های زیست محیطی در سطح ریسک پائین 14/60 درصد از جنبه ها در سطح ریسک متوسط 26/10 درصد از جنبه ها در سطح ریسک بالا و 38/93 درصد از جنبه ها در سطح ریسک خیلی بالا قرار دارند که برای سه مورد اخیر(ریسک های متوسط، بالا و خیلی بالا) اقدامات کنترلی و اصلاحی و همچنین مدیریت ریسک تعریف شده است. سپس سطح ریسک ثانویه جنبه های زیست محیطی انجام پذیرفت که بر اساس آن علاوه بر کاهش سطح ریسک تعداد 55 جنبه ریسک زیست محیطی از سطوح ریسک خیلی بالا و بالا به سطوح ریسک متوسط و پائین، میانگین مجموع اولیه که برابر 28/19 محسبه گردیده بود در ارزیابی ثانویه به 19/41 کاهش یافت.
کلیدواژه ها:
ارزیابی ریسک ، روی بندرعباس ، روش تجزیه وتحلیل حالات شکست و اثرات آن بر محیط زیست( EFMEA ) ، عدد اولویت ریسک ، جنبه های زیست محیطی
نویسندگان
مهران سلجوقی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس،
صابر قاسمی
دکترای مدیریت حیات وحش، عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس،
سمیرا قیاسی
دکترای علوم محیط زیست، استادیار گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :