پرعیار سازی و تولید روی از طریق حذف ناخالصیهای PLS حاوی این فلز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی سرب و روی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCLZ02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4983
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی شمسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن-فرآوری مواد معدنی،

محمد نوع پرست

استاد دانشکده معدن دانشگاه تهران،

سیدمصطفی تقوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن-فرآوری مواد معدنی

چکیده

لیچینگ کانه های روی معمولاً با اسید سولفوریک انجام میشود. پس از انجام عملیات لیچینگ، محلول باردار ( PLS) به دست آمده از فرآیند لیچینگ حاوی ناخالصیها، وارد مرحله خنثی سازی و حذف ناخالصیها میشود. در این مرحله باید میزان ناخالصیها در محلول به سطح قابل قبول برای انجام فرآیند الکترووینینگ کاهش یابند. اولین مرحله تصفیه بعد از رسوبگذاری سیلیکات، حذف آهن آن میباشد که با تنظیم pH حدود 4 آهن بهشکل هیدروکسید آهن رسوب میکند. فرآیند ترسیب به یکی از روشهای ترسیب به صورت گوتیت، هماتیت و یا جاروسیت انجام میگیرد، که در حال حاضر اکثراً از ترسیب به شکل جاروسیت استفاده میشود. با حذف آهن، بهدلیل پدیده همرسوبی بسیاری از ناخالصیها مانند آرسنیک، آنتیموان، ژرمانیم، انیدیم و سلنیم و بخشی از مس بهصورت هیدروکسید یا سولفات قلیایی رسوب میکنند. در ادامه کلر با اضافه کردن کات کبود حذف میشود. سپس دمای محلول تا 80 درجه سانتیگراد همراه با اضافه کردن پودر روی و تریاکسید آرسنیک افزایش می یابد (تصفیه گرم)، تا کبالت و نیکل از محلول رسوب داده شوند. در ادامه دمای محلول به 00 درجه سانتیگراد(تصفیه سرد) می رسد تا همزمان ناخالصیهای مس، کادمیم و سرب رسوب کنند

کلیدواژه ها

اسید سولفوریک، ناخالصی، ترسیب، pH ، جاروسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.