تثبیت نیتروژن ارقام سویا در همزیستی با سویه های باکتری Bradyrhizobium japonicum بومی مناطق مختلف با استفاده از روش ترقیق ایزوتوپی
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,321
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCNTAANR02_038
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1386
چکیده مقاله:
ه منظور بررسی توان تثبیت نیتروژن توسط ارقام سویا در همزیستی با سویه های باکتری Bradyrizpbium japonicum بومی مناطق مختلف شامل USDA136 (بومی آمریکا) ، 323C (بومی کانادا) و سویه G49 (بومی فرانسه) در همزیستی با دو رقم سویا روسی در دو خاک حاوی N و فاقد N در گلخانه دانشگاه Wye در انگستان انجام گرفت. لازم به ذکر است جهت افزایش دقت در تعیین مقدار تثبیت بیولوژیک نیتروژن از روش ترقیق ایزوتوپ 15N استفاده گردید. نتایج نشان می دهد اگرچه تلقیح باعث افزایش عملکرد دانه و عملکرد ماده خشک گردید. ولی تفاوت بین سویه ها و مخلوط انها معنی دار نبود. در بین تیمارهای سویه، سویه USDA136 به طور معنی داری رشد ریشه را در هر دو رقم افزایش داد. از نظر وزن و تعداد غده، بین سویه های باکتری تفاوت معنی داری دیده نشد ولی در مورد ارقام، رقم VILA برتری داشت. جذب N و درصد N موجود در اندام هوایی و میزان کلروفیل برگ با تلقیح افزایش یافت. ولی بین تیمارهای سویه اختلاف معنی داری دیده نشد. اگرچه بین 2 رقم از نظر مقدار تثبیت اختلاف معنی داری دیده نشد با این حال رقم VILA 17/30 میلیگرم نیتروژن بیشتری داشت. وجود N در خاک به دلیل افزایش تولید اندام هوایی به خصوص در اوایل دوره رشد بر میزان تثبیت N اثر مثبت داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غلامعباس اکبری
پردیس ابوریحان - دانشگاه تهران
سمانه متقی
پردیس ابوریحان - دانشگاه تهران
امید لطفی فر
پردیس ابوریحان - دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :