استفاده از سیستم فعال سازی نوترونی برای تعیین باقی مانده نقره در بافتهای خوراکی و غیر خوراکی مرغ
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,212
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCNTAANR02_028
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1386
چکیده مقاله:
گزارش حاضر به استفاده از سیستم شتاب دهنده MNSR (Miniature Neutron Source Reactor) برای اندازه گیری مقدار باقی مانده نقره ناشی از استفاده نانوسیلور در چند مرغداری گوشتی اصفهان و یزد اشاره دارد. MNSR راکتور تحقیقاتی پیشرفته ای از نوع تانک استخری آب سبک و با قدرت کم می باشد.
پس از انجام کار آزمایی بالینی تعدادی مرغ کشتار و از بافتهای مختلف آن با دقت نمونه گیری و پس از ثبت وضبط مشخصات نمونه ها در کنار یخ به آزمایشگاه منتقل و سپس در فریزر 25- درجه قرا رداده شد. برای تعیین مقدار نقره ابتدامقدار 400 تا 500 میلی گرم از نمونه رداشت شده و پس از قراردادن در دمای اون 37 درجه برای یک شب در داخل کپسولهای مخصوص انتقال نمونه به روش پنوماتیک به داخل اکتور قرار داده شد و سپس با راه اندازی راکتور و شروع بمباران نوترونی نمونه مورد نظر، بر اساس نوع مواد موجود در بافت رادیو ایزوتوپهای مختلف تولید و سپس با استفاده از یک اسپکترومتر گاما بهمراه کامپیوتر و در محیط SPAN نمونه تعیین مقدار گردید.
در این بررسی مقادیر فلز نقره در چندین نمونه ارسال شده در حد ppb که دقیقترین و ظریفترین روش موجو است تعیین مقدار گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالرضا نبی نژاد
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات دامپزشکی، اصفهان (شهرک امیرحمزه)
ایرج شهابی
مدیر آزمایشگاه و MNSR معاونت فناوری پژوهشکده راکتورها
عبدالرسول علامه
عضو هیئت علمی سازمان تات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :