بررسی تاثیر فرآیندهای مدیریت دانش در انجام بهتر فرآیند مدیریت بحران
محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 659
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
INDM07_004
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394
چکیده مقاله:
تحقیق و بررسیهای انجام یافته در این مقاله بر اساس منابع و اطلاعات موجود در مقالات و وب سایتهای اطلاعاتی مختلف از جمله وب سایت هلال احمر و صلیب سرخ جهانی EM- DAT ، بحران و ... است. در این مقاله، سعی بر آن است تا مبانی ومفاهیم ارزیابی سانحه مورد بررسی قرار گیرد . مقدمه پیشبینی شرایط بحران زا در سطوح مختلف یک کشور، سبب افزایش آمادگی کشور در برابر شرایط بحرانی شده و از –شدت آسیبهای محتمل میکاهد؛ تهیه بانک اطلاعاتی روزآمد جهت استفاده هرچه بهتر از نکاتی است که موجب افزایش آمادگی در صورت بروز بحران میشود.وظیفه هماهنگی بین گروههای مختلف، از وظایف مرکز مدیریت بحران است. برای ایجاد هماهنگی، لازم است که برآوردی نسبتا درست از خطر داشته باشیم و منابع سازمانی موجود را برای اقدام یک دست و هماهنگ در برابر خطر، همسو و هم جهت نمود. هدف این مقاله بررسی تاثیر فرآیندهای مدیریت دانش در انجام بهتر فرآیند مدیریت بحران است. که سعی شده است به نقش مدیریت دانش در مدیریت بحران پرداخته شود.زمینه و اهمیت مدیریت بحران دانش محور درصدد است با برنامهریزی مناسب، جامعه را برای پیشگیری، آمادگی، امداد و - بازسازی مهیا نماید.با بروز بحران اولین و مهمترین سیستمی که مورد تهدید و نابودی قرار میگیرد، نظام اطلاعاتی منطقه بحران زده است، بدونوجود این نظام هرگونه کمکرسانی و امداد، نه تنها مثمر ثمر نیست حتی ممکن است منجر به بحرانهای بعدی شود. نظاماطلاعاتی سنتی بسیار خطرپذیر بوده و انعطافپذیری لازم برای تطبیق و کار در شرایط بحرانی را ندارد. استفاده موثر از ابزارهای جدید فنآوری اطلاعات مانند سیستمهای انتقال اطلاعات ماهوارهای، سیستمهای تشخیص هویت افراد مصدوم و فوت شده،سیستمهای پردازش اطلاعات، مانند سیستمهای یکپارچه سازی اطلاعات مانند اینترنت میتواند دامنهی خسارت بحران را کاهش دهد و از بروز بحرانهای ثانوی نیز جلوگیری کند. نیازهای اطلاعاتی برای مدیریت بحران به یک زیرساخت ارتباطی بستگی دارد که در برابر خرابیها مقاوم باشد. فرآیند ارزیابی از فعالیتهای آمادگی و فاز هشدار پیش از سانحه از آغاز تا انتهای فاز اضطراری و حتی تا توانبخشی و بازتوانی امتداد دارد. نتیجه گیری نقش - مهم فنآوری اطلاعات و ارتباطات در کارآمدی و از یک سو و اثربخشی مدیریت فوریتها کشور ایران برای وقوع طیف متنوعی از بلایای طبیعی و حوادث ساخت دست بشر از سویی دیگر، بررسی وضعیت مدیریت اطلاعات و ارتباطات مدیریت فوریتها را به منظور شناسایی مشکلات آن امری ضروری میسازد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ماندانا میرمحمدعلی ئی
هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشجوی PhD سلامت در بلایا و فوریتها دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشکده سلامت ایمنی و محیط زیست