بررسی عوامل بازدارنده مشارکت دانشجویان پسر دانشگاه سیستان و بلوچستان در برنامه های ورزشی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی نیکوفر

استادیار مدیریت ورزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان

امید محمددوست

عضو هیأت علمی گروه تربیت بدنی دانشگاه سیستان و بلوچستان

موسی قوام صفت

کارشناس اداره تربیت بدنی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

با توجه به لزوم پرداختن به نیازهای اجتماعی و فرهنگی جوانان،برنامه ریزی جهت پر کردن اوقات فراغت آنان امری ضروری است.در این راستا،ورزش به عنوان یک پدیده سالم و سودمند می تواند در اولویت فعالیت های فوق برنامه باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل بازدارنده مشارکت دانشجویان پسردانشگاه سیستان و بلوچستان در برنامه های ورزشی بود.جامعه ی آماری پژوهش شامل 3000 نفر از دانشجویان پسر ساکن در خوابگاه های دانشگاه سیستان و بلوچستان بوده وتعداد نمونه برابر با 297 که با استفاده از فرمول کوکران به دست آمده است. ابزارجمع آوری اطلاعات،پرسشنامه محقق ساخته شامل عوامل فردی، بین فردی، امکانات وتجهیزات، جایزه و پاداش، مربیان مجرب، ورزشکاران ملی و حرفه ای، برنامه ریزی و سازماندهی، اوقات فراغت، فرهنگ، سالن و اماکن ورزشی، خطرات و مصدومیت های ورزشی،مسئولین دانشگاه، تبلیغات ورزشی و انجمن های ورزشی بود که به چهار طیف مشکلات، عوامل اقتصادی، امکانات و زمان تقسیم شدند.روایی صوری پرسش نامه توسط اساتید تربیت بدنی تایید و پایایی آن با استفاده ازضریب آلفای کرونباخ 0/76 محاسبه شد.برای تجزیه و تحلیل یافته ها ازآمار توصیفی و استنباطی (t تک نمونه ای، آزمون رتبه ای فریدمن )استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که مشکلات با میانگین 3/45 در اولویت عوامل بازدارنده قرار دارد و بیشترین تأثیر را بر عدم مشاکت دانشجویان داشت، اقتصاد با میانگین 3/19 رتبه دوم، زمان با میانگین 1/70 رتبه سوم و امکانات با میانگین 1/67 در رتبه آخر قرار داشت.

کلیدواژه ها

عوامل بازدارنده، دانشجویان پسر، برنامه های ورزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.