تاثیر 8 هفته تمرین ایروبیک بر بهبود عملکرد شناختی کودکان دارای اختلال یادگیری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مسعودی

کارشناس ارشد تربیت بدنی دانشگاه بیرجند

علی ثقه الاسلامی

استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه بیرجند

مرضیه ثاقب جو

دانشیار گروه تربیت بدنی دانشگاه بیرجند

چکیده

اختلال یادگیری از چالش برانگیزترین اختلالات در زمینه روان شناسی و آموزش و پرورش است. یکی از ویژگی های مهم کودکان دارای اختلال یادگیری، اختلال در کارکردهای حافظه است. هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرینات ایروبیک در بهبود عملکرد شناختی دانش آموزان مقطع ابتدایی دختر مبتلا به اختلال یادگیری بود. در ابتدا از طریق مصاحبه با کودک و والد، بررسی پیشینه، و اجرای آزمون وکسلر اختلال یادگیری در این افراد تأیید شد. کودکان شرکت کننده هیچ گونه بیماری خاص دیگری نظیر صرع نداشتند. جامعه آماری در این پژوهش 45 نفر از دانش آموزان دختر 8 ساله مبتلا به اختلال یادگیری شهرستان سرایان در سال تحصیلی 1393 - 1392 بود که 30 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. و به تصادف در دو گروه 15 نفره کنترل و آزمایش قرار گرفتند. به منظور ارزیابی عملکرد شناختی از آزمون وکسلر تجدید نظر شده کودکان استفاده شد. سپس گروه آزمایش به مدت هشت هفته برنامه تمرین درمانی ایروبیک را دریافت کردند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از روش توصیفی به منظور مقایسه دو گروه، مدل آماری آنالیز واریانس، با کمک spss نسخه نیز به انجام شد. یافته های این تحقیق نشان داد که هشت هفته تمرینات ایروبیک در بهبود عملکرد شناختی کودکان دارای اختلال یادگیری در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل تأثیر معناداری داشت ( چهار مرد در متن اصلی مقاله). این در واقع در حرکات ریتمیک، کودک می آموزد در برابر تقاضاهایی که می شنوند و می بینند، چگونه پاسخ دهد. به نظر می رسد تمرینات ایروبیک می تواند دنبال یک روش غیر تهاجمی و غیردارویی تاثیر مثبتی در بهبود عملکرد شناختی کودکان دارای اختلال یادگیری داشته باشد.

کلیدواژه ها

تمرینات ایروبیک،اختلال یادگیری،عملکرد شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.