مقایسه تطبیقی سیستم های ارزیابی ریسک عملیات حفاری چاه های نفت و گاز و ارایه مدلی برای ایران

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی مدیریت ریسک
  • کد COI اختصاصی: RMIC01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدین ختلان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران

احمد جعفری

استادیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران

مرتضی چمنی فرد

مدیر امور مهندسی شرکت پتروپارس

چکیده

حفاری چاه های نفت و گاز همواره با مخاطرات و مشکلات اجرایی روبرو می باشد که به خسارت های زیادی منجر می شود . سیستم های ارزیابی ریسک ابزاری برای شناسایی مخاطرات بالقوه و ارزیابی اثرات آنها می باشد که در دهه های اخیر در صنایع و رشته های مختلف رواج پیدا کرده است . سیستم های ارزیابی ریسک موجود که برای مصارف مختلف توسعه یافته اند، کارآیی لازم در عملیات حفاری چاه های نفت و گاز را ندارند . در این تحقیق بر اساس تجربیات موجود در عملیات حفاری نفت و روش های مختلف ارزیابی ریسک، مدل جدیدی متناسب با صنعت نفت ایران توسعه یافته است . مدل تدوین شده چهار مرحله اصلی آغازین، تحلیل اولیه ریسک، تحلیل ثانویه ریسک، بازنگری را شامل می شود . همچتین جایگاه هر یک از مراحل این مدل و زیرشاخه های آن ها از نظر تطبیق زمانی با مراحل عملیات حفاری نیز تعیین شده است . برای توصیف کامل سیستم ارزیابی ریسک، مدل فرآیند آن تعیین شده، ابزارها و روش های هر گام از مدل مشخص و بر این اساس ورودی ها و خروجی های هر گام تعیین شده اند .

کلیدواژه ها

ریسک، عملیات حفاری، شناسایی ریسک، ارزیابی ریسک، DORA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.