وظایف اخلاقی حاکمان سیاسی در مقابل مردم از منظر حضرت علی (ع)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی اخلاق و آداب زندگی
- کد COI اختصاصی: ETHICS04_114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2944
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه زنجان
چکیده
مفروض مقاله این است که حکومت های دینی عموماً و حکومت ا سلامی خصوصاً باید در حوزه سیاست، حکومت و اداره امور مردم به اصول و مبانی اخلاقی پایبند باشند؛ چون اخلاق جزء تفکیک ناپذیر ادیان الهی و پیروان آنهاست. از طرف دیگر شکی نیست که حیات اجتماعی مستلزم تشکیل نظام حکومتی و پیدایش قدرت و دولت در جامعه خواهد شد. با توجه به دو واقعیت فوق الذکر، ضروری بودن وجود حکومت و اداره سیاسی و اجتماعی مردم توسط حاکمان بعنوان یک امر ضروری از منظر حضرت علی (ع) مورد تاکید و تایید قرار گرفته است و برای مدیری تآن حکومت و راهنمایی به سمت سعادت بخشی و جلوگیری از سوء استفاده ها و انحرافات اصول اخلاقی را از قبیل لزوم وفای به عهد و پرهیز از خیانت، لزوم رعایت عدالت در حکومت، پرهیز از دنیگرایی، باور بر ناظربودن خداوند به اعمال انسان، یا سپاری مرگ و روز رستاخیز، تقویت و گسترش رابطه عاطفی، انسانی و دینی با مردم و گوش سپردن به ندای وجدان معرفی نموده و رعایت آنها را لازم شمرده است. این مقاله قصد دارد تا با بیان دیدگاههای حضرت علی (ع) در خصوص اصول اخلاقی و حکومتی و نقش آنها در کنترل و کارکرد مثبت حکومت و نظام سیاسی در قبال مردم را تبیین نماید.کلیدواژه ها
حاکمیت، نظام سیاسی، وظایف اخلاقی، مردم، نهج البلاغهمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.