بررسی تأثیر و نقش شوادون در آسایش و پایداری اقلیمی خانه های دزفول

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی عمران و معماری با رویکردی بر توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEAFSD01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 971
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن سجادزاده

استادیاردانشگاه هنر ومعماری بوعلی سینا همدان

نرجس طهماسبی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

تهویه طبیعی یکی از مؤثرترین عوامل در ایجاد آسایش حرارتی است.این عامل با بهره گیری از کوران هوا، کاهش رطوبت نسبی و افزایش تبخیر سطحی موجب ایجاد شرایط مطلوب در اقلیم های گرم ومرطوب می شود. در دوران معاصر با توجه به اهمیت انرزی های تجدید ناپذیر از جمله سوخت های فسیلی و همچنین افزایش آلودگی های زیست محیطی،نقش تهویه طبیعی در ساختمان به لحاظ سازگاری ساختمان با محیط زیست حایز اهمیت است. سازندگان بنا در دزفول به عنوان یکی از شهر های اقلیم گرم ونیمه مرطوب جهت تعدیل شرایط آب و هوایی در مسکن به ساخت فضایی در عمق 5 تا 12 متری در زیر زمین پرداخته اند. این فضای زیر زمینی به نام شوادون به عنوان یکی از راهکارهای مناسب جهت انطباق با محیط و ایجاد شرایط آسایش حرارتی با استفاده از ثبات دمای سالانه زمین و تهویه طبیعی است.در این پژوهش با استفاده از روش پژوهشی_ موردی و بررسی ساختار شوادون ها واجزای تشکیل دهنده آنها ونیز نحوه تهویه طبیعی در این فضا ها مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته و با توجه به نتایج به دست آمده از این پزوهش و استفاده از این فضای ارزشمند در طراحی خانه ها در اقلیم گرم و نیمه مرطوب می توان در آسایش حرارتی و اقلیمی ساکنین این مناطق نقش بسزایی را ایفا کند.

کلیدواژه ها

شوادون، دزفول، آسایش حرارتی، معماری پایدار، تهویه طبیعی، اقلیم گرم ونیمه مرطوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.