ارزیابی فضائی مبلمان شهری در ساماندهی و زیباسازی فضاهای گردشگری شهری با استفاده ازمدل سوات (مطالعه موردی شهرستان سروستان)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 709

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AUSI01_138

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

مبلمان شهری یک فرایند مساله گشایی گروهی است که در آن با استفاده از تکنیک های تحلیلی گوناگون، تصمیمات آگاهانه اتخاذ می شود. از جمله تکنیک هایی که در طراحی مبلمان شهری برای سنجش وضعیت و تدوین راهبرد به کار گرفته شده است، ماتریس سوات است. بنابراین توسعه نامناسب و رشد سریع شهرها، بدون تمهیدات و زیرساخت های لازم، پیامدهای منفی عدیده ای را در بخش های مختلف یک شهر به همراه داشته است که در این میان ساماندهی کاربری های عمومی و محیط های شهری آن از جمله، مبلمان شهری، یکی از رهیافت های سازنده شهر سازی پایدار به شمار می آید که با هدف بهبود کیفیت محیط شهری و برآوردن خواسته های مخلتف انسانی شکل می گیرد امروزه همه از شهر نشینی به عنوان پدیده ای ناخوشایند یاد می کنند. اما ارزیابی و تحلیل دقیق از ویژگی ها و ساختار زندگی شهری نشان می دهد که شهرنشینی به خودی خود نامطلوب نیست. آنچه بسیاری از شهرهای امروزی را این گونه جلوه داده است، توجه نداشتن به ماهیت شهر و شهرنشینی است. در این پژوهش تلاش بر این است که ضمن شناسایی نقاط ضعف و قوت مبلمان شهری با استفاده از روش های تحلیلی و جمع آوری اطلاعات از طریق مطالعات پیمایش میدانی، اوضاع و شرایط مبلمان شهری در محدوده بخش مرکزی شهرستان سروستان مورد بررسی قرار گیرد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که برای به کار گیری انواع گونه های مناسب مبلمان شهری که شامل نیمکت ها، تابلوها، کیوسک ها، گلدان ها و گلجایها، سنگفرش ها و... می باشد بایستی به صورت انسان مدار نیاز های شهروندان و گردشگران را چه از لحاظ بصری و چه خدماتی در محدوده مورد مطالعه برطرف ساخت.

نویسندگان

اکبر کیانی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، عضو هیأت علمی دانشگاه زابل

اقبال نصیری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

مرتضی حسن زاده

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

مجید صدرآبادی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - آگشته سعید (1379)، جدول عنصر ممتد شهری، مجله شهرداریها، ...
  • - پیر موره، زان و دیگران (1373)، ترجمه رضایی، حسین؛ ...
  • - خدابخشی، شهره (1382)، شهر، مبلمان شهری و شهروندان، ماهنامه ...
  • - شکوئی، حسین (1369). جغرافیای اجتماعی شهرها: اکولوزی اجتماعی شهرها، ...
  • - مرتضایی، سید رضا (1382)، «رهیافت‌هایی در طراحی مبلمان شهری»، ...
  • _ Fukahori, Kiyotaka & Kubota, Yoichi (2002) _ The role ...
  • نمایش کامل مراجع