سال انتشار: 1392
کد COI مقاله: AUSI01_050
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 368
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله دسته بندی مفهوم شهر اسلامی
چکیده مقاله:
زمانی که سخن از شهرسازی اسلامی به میان می آید، اغلب مفاهیم متفاوتی در اذهان خوانندگان تبلورمی یابد که در عمل ممکن است با آنچه متمع نظر نویسنده مطلب بوده است، متفاوت باشند. این تفاوت درمواردی ناشی از مبانی نظری شکل گرفته نزد مولفان می باشد و اغلب برای خواننده مطلب نامشخص است؛در برخی موارد این تفاوت برداشت، شکل گیری شهرهای اسلامی ر ا به عوامل مختلفی نسبت میدهد که یکی ازاین عوامل اسلام در نظر گرفته می شود. این نوع نگاه شهرسازی اسلامی را تحت تاثیر روندی که پس از ظهور اسلام در کالبد فضایی ایران پدید آمده می داند. از این رو در این نوشتار دیدگاه تاثیر پذیر نامیده شده است.گروه دوم که میتوان آن را دیدگاه مکتوب نام نهاد، بر اساس کتب اسلامی که در صدر آنها قرآن کریم و سایر منبع علوم اسلامی مانند احادیث و روایات قرار دارد، سعی بر استخراج قوانین حاکم بر شهرهای اسلامی داردو بنابراین بسیاری از شهرهای کنونی نمیتوانند به عنوان اسلامی متصوف شوند.آخرین گروه شامل دیدگاهی میگردد که به دلایلی مانند وسعت قلمرو مکانی و زمانی معتقد به وجود شهر و شهرسازی اسلامی نیستند و صفت مجزایی با این عنوان را باور ندارند. این متن بر آن است که مفهوم شهر اسلامی را تجمیع و تبیین نماید که در این راه از مطالعات کتابخانه ای و تحلیل توصیفی استفاده خواهد شد.
کلیدواژه ها:
شهرسازی ،مفهوم، دسته بندی، شریعت، اسلامی،فرهنگ، تاریخ
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/422000/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:یعقوب زاده، نوید،1392،دسته بندی مفهوم شهر اسلامی،اولین کنفرانس ملی معماری و شهرسازی اسلامی و ترسیم سیمای شهری پایدار با گذر از معماری ایرانی- اسلامی و هویت گمشده آن،زاهدان،،،https://civilica.com/doc/422000
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، یعقوب زاده، نوید؛ )
برای بار دوم به بعد: (1392، یعقوب زاده؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- آسیب شناسی بلندمرتبه سازی در شهرهای ایرانی-اسلامی
- ارزیابی تاثیر کیفیت محیط سکونتی بر تحقق پذیری اطراف جمعیتی شهر جدید مطالعه موردی: شیرین شهر
- برنامه ریزی راهبردی توسعه اکوتوریسم در روستاها نمونه پژوهش: روستایشموشک علیاء گرگان
- ریخت شناسی بافت های تایخی شهر تبریز
- راهکارهای تحقق شهر اسلامی پایدار در دنیای معاصر
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- انرژی طبیعی نیازحیاتی بشر درآینده نزدیک
- بررسی چگونگی تأثیر طراحی اقامتگاه بومی بر گردشگری روستایی، روستای ژاله گه سرپل ذهاب کرمانشاه)
- تاثیرگذاری نقش نورپردازی بر امنیت زنان در شهرک های مسکونی و افزایش تعاملات اجتماعی در جهت ارتقاء رضایتمندی اجتماعی
- پیشگیری جرم از طریق معماری و شهر سازی (نمونه موردی شهر هشتگرد قدیم)
- نقش سرمایه اجتماعی در توسعه فضایی محله
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.