نقش پست مدرنیسم در آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IBSCONF01_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم امیدمقدم

کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی

چکیده

مقاله حاضر بر مفهوم پست مدرن تحول آن و بررسی ویژگی و اصول آن و تاثیرآن بر فرهنگ و رسانه،اخلاق،ارزشها تعلیم و تربیت می پردازد از آن جاکه انسان معاصر برای فهم زمانه و برای اینکه ناآگاهانه بازیچه رسانه ها نشود، ناچار به شناخت اندیشه ها و ایده های موجوداست. از مکاتب مهمی که در دوران اخیر در محافل علمی مورد نقد و بررسی قرارگرفته است. پست مدرنیم یعنی پذیرفتن چیزی فراتر از اکنون؛ پست مدرنیم همانا تردید و ناباوری است درباره فرا داستانها از این دیدگاه پست مدرنیم جنبشی چند منظوره است که نارضایتی خود را از دانش و منطق ابراز میدارد. برنامه درسی پست مدرن به بافت و شرایط کلی حیات انسان متکی است محتوی برنامه درسی باید به گونه ای باشد که افراد را در فرآیند «شدن» قرار می دهد به دنبال نوعی تربیت تحولی باشد. روشن ترین تصویر از یک مدرسه پست مدرن تصور آن چون یک اجتماع که همیشه در زمان حال قرار دارد نه گذشته و آینده. موضوع های درسی پست مدرن بر این نکته توجه دارد که علم را نباید عامل اصلی و معلم پست مدرن یکی معلم اندیشمند ،رهایی بخش ، تحول آفرین، به شمار می آید او فراهم کننده شرایطی است که خود به همراه دانش آموز تدریسی از قبیل یادگیری گروهی و همیارانه، یادگیری مستقل درکنار یادگیری تعاملی، تاکید روی جنبه ی گفتگو و استفاده می شود. در آموزش و پرورش پست مدرنیتی عمدتا دانش آموز محور است و در آن فرصت هایی برای تعاملات اجتماعی، تحقیقات، بروز خلاقیت ها و امکان تجربه با سبک های مختلف یادگیری فراهم می شود.

کلیدواژه ها

مدرنیسم، پست مدرنیسم، اخلاق، تعلیم و تربیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.