بررسی تأثیر استقرار مدیریت دانش بر اثر بخشی سازمانی در مؤسسه مالی و اعتباری عسکریه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IBSCONF01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبائی،کارمند اعتبارات مرکزی موسسه اعتباری عسکریه

فتاح شریف زاده

دکتری مدیریت دولتی، عضو هیأت علمی، دانشکده مدیریت و حسابداری،دانشگاه علامه طباطبائی

حبیب اله رودساز

دکتری مدیریت سیستم ها، عضو هیأت علمی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی

مهدی باغبان

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی تأثیر استقرار مدیریت دانش بر اثر بخشی سازمانی در مؤسسه مالی و اعتباری عسکریه انجام پذیرفته است. برای محقق شدن این هدف پس از بررسی ادبیات تحقیق مدل مفهومی تحقیق ارائه گردید. این مدل شامل مولفه های مدیریت دانش نیومن و کنراد و همچنین مولفه های اثر بخشی سازمانی گلد و همکاران می باشد. مولفه های مدیریت دانش در این پژوهش شامل خلق دانش، به کارگیری دانش، انتقال دانش و حفظ و ذخیره سازمی دانش می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته مدیریت دانش می باشد که شامل 25 سوال است. همچنین پرسشنامه گلد و اتال نیز به منظور سنجش اثر بخشی سازمانی مورد استفاده قرار گرفته شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان شعب موسسه مالی و اعتباری عسکریه در استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی می باشند که تعداد آنها 313 نفر می باشد که با استفاده از فرمول کوکران حجم جامعه 172 نفر به دست آمد. برای آزمون تجزیه و تحلیل پرسشنامه ها از نرم افزار spss18 استفاده شد. فرضیه اصلی این پژوهش بررسی تاثیر مدیریت دانش بر اثر بخشی سازمانی می باشد که پس از تجزیه و تحلیل پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت همچنین سایر فرضایت فرعی نیز مورد تایید واقع شدند . تنها تاثیر ذخیره سازی دانش در اثر بخشی سازمانی مورد تایید قرار نگرفت. در پایان بر اساس نتایج به دست آمده ، پیشنهاداتی جهت بهبود مفاهیم مورد بررسی به موسسه مالی و اعتباری عسکریه و سایر پژوهشگران ارائه گردید .

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، اثربخشی سازمانی، موسسه مالی – اعتباری عسکریه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.