بررسی رابطه بین سبک های تفکر و تعهد سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان سنندج

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IBSCONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رئوف احمدی

دبیر، کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و نربیت ، آموزش و پرورش

احمد سلحشوری

دانشیار ، دکتری تاریخ و فلسفه تعلیم و نربیت ،گروه علوم تربیتی دانشکده علوم انسانی دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

پژوهش حاضر، به منظور تعیین رابطه بین سبک های تفکر و تعهد سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شهرستان سنندج در سال 1391 انجام گرفته است. این پژوهش از لحاظ هدف جزء تحقیقات کاربردی و از حیث روش از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان آموزش و پرورش شهرستان سنندج که دارای مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر بوده اند و تعداد آنها 407 نفر است، تشکیل می دهد. با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای نسبی و بر اساس جدول کرجسی و مورگان نمونه ای به حجم 201 نفرانتخاب شده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه سنجش سبک های تفکر استرنبرگ TCI و پرسشنامه سنجش تعهد سازمانی موادی و همکاران OCQ است. روایی پرسشنامه ها با استفاده از روایی محتوایی با کمک متخصصان و پایایی پرسشنامه ها بر اساس آلفای کرونباخ به ترتیب 88% برای سبکهای تفکر و 93% برای تعهد سازمانی محاسبه گردید. داده های جمع آوری شده با کمک شاخص های آماری شامل: فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد، ضریب همبستگی اسپیرمن جهت همبستگی بین سوالات، فرضیات اصلی و فرعی استفاده شده است. یافته ها حاکی از آناست که کارکنان آموزش وپرورش شهرستان سنندج برحسب کارکرد به ترتیب از سبک های فکری قانون گذار، اجرایی و قضاوتگر و برحسب گرایش به ترتیب از سبک های آزاد اندیش و محافظه کاری پیروی می کنند. بین سبکهای فکری اجرایی و قضاوتگر با تعهد سازمانی رابطه معنیدار مثبتی وجود دارد، ولی این رابطه بین سبک فکری قانونگذار و تعهد سازمانی معنی دار نیست. همچنین بین سبک های فکری محافظه کاری و تعهد سازمانی کارکنان آموزش وپرورش رابطه معنی دار مثبتی وجود دارد. اما این رابطه بین سبک فکری آزاد اندیش و تعهد سازمانی معنی دار نیست.

کلیدواژه ها

سبک های تفکر ، تعهدسازمانی، سنندج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.