سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تجلی کثرت و وحدت در دیوارنگاری معماری اسلامی دوره های صفویه و قاجار(نمونه موردی سردر مسجد شیخ لطف الله اصفهان)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,850

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

UMCONF01_107

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

چکیده مقاله بررسی تجلی کثرت و وحدت در دیوارنگاری معماری اسلامی دوره های صفویه و قاجار(نمونه موردی سردر مسجد شیخ لطف الله اصفهان)

گروهی از هنرشناسان معتقدند هنر اسلامی برپایهی اصولی استوار گردیده است که عبارتند از: توحید الهی، وحدت، کثرت، علم، زیبایی و نظم که در مجموعه ی این اصول وحدت جایگاه خاصی دارد تا مبین توحید الهی در اسلام باشد. برای مثال، بورکهارت در این باره میگوید: ازنظر اسلام، هنر الهی پیش از هر چیز تجلی وحدت الهی در جمال و نظم عالم است. وحدت در هماهنگی و انسجام عالم کثرت، در نظم و توازن، انعکاس می یابد. غالب آنچه در منابع هنر اسلامی به عنوان تزیینات دیواری، تزیینات معماری ، کاشی کاری و غیره تعریف می شود ، خود مصداق بارز هنر دیوار نگاری در این دوره اند ، و نه تنها رونق چشم گیری به این هنر داده اند، بلکه در مطابقت با معیارهای شناخته شده برای یک دیوار نگاره واقعی از امتیازات برتری نیز برخوردار می باشد. در این مقاله به جایگاه دیوار نگاری در معماری سنتی ایران (دوره اسلامی)و نقش آن در ساماندهی بصری فضاهای معماری پرداخته شده است. در ادامه دیوار نگاره های دوره اسلامی ایران در زمینه مذهبی و ارتباط های فرمی ، معنایی و مفهومی سردر مسجد لطف الله اصفهان مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه های بررسی تجلی کثرت و وحدت در دیوارنگاری معماری اسلامی دوره های صفویه و قاجار(نمونه موردی سردر مسجد شیخ لطف الله اصفهان):

کثرت و وحدت ، دیوارنگاری ، تزیینات معماری اسلامی ، هنر ایرانی ، اسلامی ، دیوار نگداره هدای سدر در مسجد شیخ لطف الله

نویسندگان مقاله بررسی تجلی کثرت و وحدت در دیوارنگاری معماری اسلامی دوره های صفویه و قاجار(نمونه موردی سردر مسجد شیخ لطف الله اصفهان)

روناک خرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، ایران

سروه کریمی

عضو هیت علمی،گروه معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
*علوی نژاد، سید محسن، بررسی مفهوم دیوار نگاری در منابع ...
*کفشچیان مقدم، اصغر و منصوری، امیر و شمسی زاده ملکی، ...
_ هنر و معماری مساجد _ جمعی از نویسندگان، نشر ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تجلی کثرت و وحدت در دیوارنگاری معماری اسلامی دوره های صفویه و قاجار(نمونه موردی سردر مسجد شیخ لطف الله اصفهان)" توسط روناک خرمی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، ایران؛ سروه کریمی، عضو هیت علمی،گروه معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کثرت و وحدت ، دیوارنگاری ، تزیینات معماری اسلامی ، هنر ایرانی – اسلامی ، دیوار نگداره هدای سدر در مسجد شیخ لطف الله هستند. این مقاله در تاریخ 30 دی 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1850 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گروهی از هنرشناسان معتقدند هنر اسلامی برپایهی اصولی استوار گردیده است که عبارتند از: توحید الهی، وحدت، کثرت، علم، زیبایی و نظم که در مجموعه ی این اصول وحدت جایگاه خاصی دارد تا مبین توحید الهی در اسلام باشد. برای مثال، بورکهارت در این باره میگوید: ازنظر اسلام، هنر الهی پیش از هر چیز تجلی وحدت الهی در جمال و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تجلی کثرت و وحدت در دیوارنگاری معماری اسلامی دوره های صفویه و قاجار(نمونه موردی سردر مسجد شیخ لطف الله اصفهان) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.