سیستم مدیریت بهینه حوادث جادهای با ردیابی بر خط خودروهای امدادی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC14_321
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان صفری مقدم

گروه علوم کامپیوتر، دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

مهدی قطعی

دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر و پژوهشکده حمل ونقل و سیستم های هوشمند، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

حوادث جادهای در سراسر دنیا امری اجتناب ناپذیر است و بکارگیری روش های کارا برای کاهش زمانپاسخگوئی در امدادرسانی، موجب کاهش خسارات و تلفات ناشی از آن می گردد . در این مقاله بانگاهی مدیریتی به حوادث جادهای، یک نرم افزار تخصیص خودروهای امدادرسان به همراه سامانهگزارش گیری آن پیشنهاد می گردد که شامل مدلسازی ریاضی برا ی اعزام خودروها می باشد و بهصورت برخط جهت حل مشکل پوشش دهی تمام نقاط حادثه و رس یدگی به حوادث آ ینده قابلاستفاده است. ورودی این نرم افزار شامل اطلاعات ارسالی از طریق خودروهای گشت سازمان راهداریو اطلاعات ترافیکی راه ها است و خروجی آن تخصیص برخط خودروهای امدادرسان جادهای به حوادثمی باشد. در سیستم پیشنهادی، به کمک ردیابی بر خط خودروهای گشت، موقعیت لحظه ای خودروهاتعیین گردیده و از این اطلاعات جهت مدیریت بهتر امدادرسانی جادهای و کاهش زمان پاسخگویی بهحوادث در قالب مدلهای بهینه سازی استفاده می شود. در این سیستم قابلیت استفاده از دانش گذشتهخبرگانی جهت بهبود کیفیت پاسخگویی به حوادث تعبیه گردیده است. در این مقاله با بیان سناریوپایه و ارائه سناریوهای منبعث از دانش گذشته، تخصیص خودروها به حوادث صورت گرفته است ونتایج نشان می دهد که متوسط زمان پاسخگوئی به میزان 4 درصد کاهش یافته است که این موضوعبرای مدیریت اورژانسی مهم ارزیابی می شود. همچنین دراین سیستم برای تخصیص خودروها از موتوربهینه ساز گاروبی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت، خودروهای امدادرسان،خودروهای گشت، اطلاعات ردیابی، سیستم گزارش گیری، موتور بهینه ساز گاروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.