ارائه مدلی جهت پیش بینی تغییرات احتمال انتخاب وسیله سفر پس از احداث (LRT) مبتنی بر سنجش ترجیحات شهروندان( مطالعه موردی : شهر یزد )
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 710
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TTC14_203
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
افزایش سهم سامانه های حمل و نقل همگانی از سفرهای شهروندان، از مهمترین راه های بهبود معضلتراکم ترافیک در شهرهاست. در این راستا پیش بینی رفتار شهروندان در رابطه با انتخاب نوع وسیله سفرو دلیل آن از اهمیت زیادی برخوردار است.هدف از این مقاله، دستیابی به مدلی است که احتمال انتخاب وسیله سفر توسط شهروندان را پس ازاحداث خطوط ریلی سبک نشان دهد. همچنین این مدل باید نشان دهد که با اعمال تغییرات در مشخصهگزینه ها، احتمال انتخاب وسیله سفر چه تغییری می کند تا از مقایسه تاثیر نسبی یک مشخصه با سایرمشخصه ها بتوان به ارزش نسبی آنها پی برد و با سنجش مقدار اثرگذاری هر مشخصه بتوان راهکارهاییبرای تغییر الگوی انتخاب ها و در نتیجه تغییر سهم سامانه های حمل و نقل به دست آورد . مبنای اینمدل نیز آن است که سفر کننده، انتخاب گزینه ها (وسیله ها) را برای کسب حداکثر منافع (کرایه، زمانسفر و ...) انجام می دهد. لذا در این مطالعه، سعی شده تا ضمن شناسایی عوامل تاثیرگذار در انتخابوسیله سفر، ابتدا ساختار توابع مطلوبیت وسایل نقلیه موجود (سواری، تاکسی، موتورسیکلت و حمل و نقلهمگانی) برای سفرهای شهروندان یزدی با اهداف مختلف به دست آید . سپس با تکمیل ت عداد 823پرسشنامه به تحلیل نظرات مردم شهر یزد با استفاده از روش سنجش ترجیحات انتخاب وسیله سفر(SP) پرداخته می شود تا تعیین گردد در صورت احداث خطوط ریلی سبک ، احتمال انتخاب وسایل مختلف سفر چه تغییری می کند. در نهایت نیز با استفاده از این اطلاعات مدل سازی از یک تابع لاجیتچندجمله ای انجام و تلاش شد با کالیبراسیون مدل لاجیت آشیانه ای توسط نرم افزار دقت مدل افزایش یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید دهقان بنادکی
دانشجوی دکترای مهندسی عمران، مدرس و عضو شورای آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرداری یزد
محمدعلی اسمعیلی تفتی
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :