ارائه روش ارزیابی پایداری حمل و نقل در بعد اجتماعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC14_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 907
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان مهدی نیا

کارشناس ارشد مهندسی عمران- برنامه ریزی حمل ونقل، دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران

میقات مهدی نیا

استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران

غلامرضا شیرازیان

استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران

چکیده

امروزه اثرات حمل ونقل بر اجتماع به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار مورد توجه برنامه ریزانحمل ونقل قرار گرفته است. حمل ونقل پایدار رویکردی است که همزمان ابعاد زیست محیطی، اجتماعیو اقتصادی را در نظر می گیرد و نیازهای نسل حاضر در جابه جایی را بدون به خطر انداختن توانایینسل های آینده در برآوردن نیازهایشان پاسخ می گوید. در این مقاله برای شناخت اثرات حمل ونقل براجتماع در راستای حرکت به سوی حمل ونقل پایدار، شاخص هایی بر اساس اهدافشان در سه زیربخشایمنی، دسترسی و تنوع طریقه های سفر ساخته و دسته بندی شده اند. با بهره گیری از روش تحلیلعامل و استفاده از شیوه تحلیل مولفه های اصلی با استفاده از نرم افزار SPSS20 شاخص ها ترکیب شده و با تحلیل این شاخصها به مقایسه و شناخت وضعیت پایداری بعد اجتماعی پرداخته شده است.بهمنظور نشان دادن کارایی روش پیشنهادی، در مطالعه موردی 50 ایالت و منطقه فدرال مرکزیکشور آمریکا مورد بررسی و مقایسه توسط شاخصهای انتخابی قرار گرفتهاند. نتایج این مطالعه نشانمیدهد که منطقه فدرال دیستریکت آف کلمبیا، نیویورک و ماساچوست به ترتیب، پایدارترین ایالتهاو ایالتهای میسیسیپی، ویرجینیای غربی و کارولینای جنوبی بهترتیب ضعیفترین ایالتها از نظرپایداری بعد اجتماعی شناسایی شده اند.

کلیدواژه ها

حمل ونقل پایدار، شاخص، تحلیل عامل، ترکیب شاخص ها، ابعاد حمل ونقل پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.