تحلیل مکانی تصادفات جاده ای در تقاطع های برون شهری با به کارگیری روش برآورد تراکم کرنل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC14_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1089
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سایه زینلی

دانشجوی کارشناسی ارشد سیستم های اطلاعات مکانی- دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی- تهران - لویزان

محمد کاظمی بیدختی

دانشجوی کارشناسی ارشد سیستم های اطلاعات مکانی- پردیس دانشکده فنی-دانشگاه تهران

فرهاد حسینعلی

استادیار گروه سیستم های اطلاعات مکانی- دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی- تهران - لویزان

ابوالقاسم صادقی نیارکی

استادیار دانشکده مهندسی نقشهبرداری (ژئودزی و ژئوماتیک)، قطب علمی فناوری اطلاعات مکانی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

امروزه آمار بالای تصادفات جاده های برون شهری حاکی از این است که تصادفات در تقاطع ها درصدبالایی از تعداد کل تصادفات را تشکیل میدهند. در این میان سیستم های اطلاعات مکانی (GIS) بهعنوان ابزاری مناسب جهت انجام آنالیزهای مکانی و تحلیل تصادفات در تقاطع ها به شمار می رود. بهدلیل حجم بالا و عدم همگنی داده های تصادف، روشهای معمول پاسخگوی تحلیل این نوع داده هانیستند؛ لذا روش برآورد تراکم کرنل می تواند روشی مناسب برای ارائه مدلی پیوسته و واقعی تر ازالگوهای نقاط کانونی در تصادفات جاده ای باشد. هدف در این تحقیق ارائه روشی بر مبنای سیستماطلاعات مکانی و برآورد تراکم کرنل در تحلیل تصادفات تقاطع های برون شهری است؛ در این تحقیقمعیارهای وضعیت جوی، عامل انسانی، نوع تصادف، روشنایی، نوع تقاطع و هندسه محل به منظورتحلیل تصادفات در دو مسیر رفت و برگشت در محور قدیم کرج-قزوین در بازه زمانی 1388-1392 در نظر گرفته شد و با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی وزنده ی شدند. سپس تابع کرنل بر اساس همپوشانی شش پارامتر وزندار، 21 تقاطع در مسیر رفت و 5 تقاطع در مسیر برگشت را به عنوان تقاطع های حادثه خیز شناسایی نمود. همچنین شهر آبیک تنها محدوده ای است که دارایتقاطع حادثه خیز هم در مسیر رفت و هم برگشت است.

کلیدواژه ها

ایمنی حمل ونقل، تقاطع، تصادفات جاده ای، برآورد تراکم کرنل، سیستم اطلاعات مکانی (GIS)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.