تاملی در چیستی، چرایی و الزامات دو واژه ی تربیت و مهندسی در نسبت بین تعلیم و تربیت و مهندسی فرهنگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF02_341
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه تربیت مدرس

سیدمهدی سجادی

دانشیار گروه تعلیم و تربیت دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

واقعیت این است که از زمان طرح مسئله ی مهندسی فرهنگی که بیش از یک دهه از آن می گذرد، مناقشات فراوانیدر دو طیف موافق و مخالف این جریان شکل گرفته است و هر گروه از زاویه و زمینه ی فکری خاصی به اظهار نظر درمورد آن پرداخته اند. از جمله نقد های وارده به گفتمان مهندسی فرهنگی ، از زاویه ی طرح عنوان و نگاه مهندسی به مسائل فرهنگی است.این مقاله نیز به تبع نگاه تخصصی نویسندگان و با وقوف به کار ویژه و اهمیت تربیت در فرهنگ و مسائل آن، با روشو نگاهی انتقادی به تامل در چیستی، چرایی و الزامات دو واژه ی تربیت و مهندسی می پردازد تا روشن سازد آیااساسا این دو واژه می توانند با هم جمع شوند و چه اشتراکات و افتراقاتی دارند. بی شک تحلیل واژگان و پی بردن بهمفروضات پنهان در پس هر واژه، می تواند راهگشای اقدام و عمل گردد و از خلط نادرست مفروضات و در نتیجهشکست اقدامات، جلوگیری کند.

کلیدواژه ها

تربیت، مهندسی، مهندسی فرهنگی، چیستی و چرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.