مراحل پژوهش کیفی در علوم تربیتی و روانشناسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF02_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قنبری طلب

دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی دانشگاه شیراز

چکیده

هدف از انجام هر پژوهشی افزایش دانش، معرفت و شناخت است. اما روش پژوهش کیفی به ایجاد و شکل گیری نوع خاصی ازدانش درباره جهان می پردازد که کاملا متفاوت از دانش و شناخت ایجاد شده از طریق سایر روش های پژوهش می باشد. هدفاولیه پژوهش کیفی افزایش درک و فهم ما از این موضوع است که جهان و پدیده های اجتماعی آن چگونه ساخته شده است. اینمفهوم که جهان ساخته شده است، به این معنا است که ما در دنیایی اجتماعی، شخصی و منطقی بسیار پیچیده زندگی می کنیمکه می توان از دیدگاه های مختلف به آن نگریست، وقایع اجتماعی می توانند به صورت مختلف ساخته شوند. برای رسیدن به اینهدف با یک مراحل انجام پژوهش کیفی را دانست و بر اساس آنها پژوهش خود را انجام داد. پژوهش کیفی با موضوع و مسئله ایآغاز می گردد که مبهم است بعد از بررسی پیشینه آن این مسئله به طور دقیق تر مطرح می گردد که به طرح سوالات و فرضیهسازی جهت می دهد و سپس حجم نمونه و روش نمونه گیری برای پاسخ دهی به سوال انجام می گیرد و از نمونه اطلاعات بهروش های مختلف گردآوری می شود و سپس با تحلیل داده ها و اطلاعات به تبیین یافته ها می پردازند.

کلیدواژه ها

پژوهش کیفی، فرآیند، علوم تربیتی، روانشناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.